Arlanda

Resor till Sri LankaSri Lanka

Ljuvliga sandstränder och magnifik natur - praktfulla Sri Lanka har allt

Hur vill du bo på Sri Lanka?

Om Sri Lanka

Sri Lanka är en bildskön juvel som bjuder på kulturskatter, intressant historia och gyllene sandstränder. Det tropiska klimatet bjuder på värme året runt i badorterna, där de soldränkta stränderna som kantas av kokospalmer är fyllda av finkornig och ljus sand. Upplev det färgstarka vardagslivet i städerna, de vackert utsmyckade templen och inlandets grönskande landskap som kommer att få dig att häpna.

-

Här bjuds du på minnesvärda upplevelser och storslagna vyer

Här finns äventyr för alla smaker. Ta med på en av Airtours utflykter, hyr en privat chaufför eller ta tåget på egen hand, men gör det! Upplev fantastiska Kandy med sitt heliga tandtempel, klättra 1200 trappsteg uppför Sigiriya, lejonklippan som är ett av Unescos världsarv och njut av det iögonfallande landskapet med vattenfall, teodlingar och grönskande djungel i Hill Country. Missa inte att spana efter leoparder i Yala nationalpark.

På Sri Lanka bor du bra nära de gyllene sandstränderna

På Sri Lanka ligger alla våra hotell nära stranden och längs den sydvästra kusten. Negombo ligger norr om huvudstaden Colombo, här upplever du det folkliga och färggranna vardagslivet nära inpå. Söder om huvudstaden hittar du lugna strandbyar där avkoppling är huvudingrediensen som Wadduwa & Kalutara, Bentota och Ahungalla & Balapitiya. Hikkaduwa är surfarnas favorit medan Galle bjuder på storsstadsatmosfär och historia.

Var vill du bo på Sri Lanka?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Sri Lanka?

Karta Sri Lanka

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra på Sri Lanka är perioden mellan december-april, i alla fall i sydvästra Sri Lanka där vi har våra hotell. Norra och östra delarna av landet har ett annat klimat och bra väder då det regnar i sydväst, maj-september. Temperaturen ligger i stort sett lika under hela året, mellan 27-32 grader med nattliga temperaturer på 22-25 grader. Under sommarmånaderna är luftfuktigheten hög och det kommer många regnskurar. Inlandet har ett lite mer mixat klimat och uppe i bergen kan det bli riktigt kallt så både jacka och byxor behövs. Vattentemperaturen ligger under året på runt 28 grader.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.