Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Teneriffa Spanien

Om Teneriffa

Teneriffa är den största ön av de 13 öarna i ögruppen Kanarieöarna i Atlanten. Ön tillhör Spanien men ligger utanför Afrikas kust. Ytan är på 2034 km² och invånarantalet på ön är ca 900 000. Huvudstaden är Santa Cruz de Tenerife. På Teneriffa ligger Spaniens högsta berg Teide med en höjd på 3718 m ö h.

Ta sig till Teneriffa

Flyget landar på flygplatsen Reina Sofia på södra Teneriffa. Det är ca 15 kilometer mellan flygplatsen och Los Cristianos. Från flygplatsen kan du åka lokalbussen nr 111 till Los Cristianos och Costa Adeje, det finns även ett stopp vid motorvägen i Playa de las Americas. Bussarna går varje halvtimme. Även buss 343 går till Los Cristianos och Costa Adeje. Tillbaka till flygplatsen går buss 450 och nr 711 är nattbussen från flygplatsen. En enkel biljett kostar mellan 30-40 kr beroende på var du ska. Taxi finns utanför ankomsthallen och det kostar ca 250-300 kr.

Att ta sig runt

På Teneriffa finns mycket goda lokala bussförbindelser runt ön. Gott om taxibilar och det är relativt billigt. Man kan med fördel hyra bil och ta sig runt på ön på egen hand. Färja och hydrofoil går från Los Cristianos till La Gomera, La Palma och El Hierro.

Nöjen

I Playa de las Americas finns det gott om restauranger, barer och nattklubbar. Här är livligt och nätterna sena. I Los Cristianos är det lugnare och mer genuint spanskt, många restauranger, kaféer och mysiga barer men också ett par nattklubbar. I Costa Adeje finns ett stort urval av restauranger och barer, även här finns ett par nattklubbar. Atmosfären är lite mer exklusiv.

Stränder

Teneriffa bjuder på olika typer av stränder. Här hittar du både gyllene sandstränder, mörka lavastränder och rena stenstränder. En av de mest populära stränderna är Las Vistas som ligger i Los Cristianos, nästan på gränsen till Playa de la Americas. Detta är en av barnfamiljernas favoriter, nästan en kilometer lång med långgrund sandbotten och vågbrytare som ser till att vattnet håller sig lugnt. På andra sidan om Los Cristianos strand ligger Playa de los Cristianos, en lite mindre men lugn och trevlig strand med lekplats i närheten. Hela vägen från hamnen går en inbjudande strandpromenad kantad av restauranger, barer och kaféer. Längs Playa de las Americas breder stranden ut sig i olika former. Du kan ligga nästan för dig själv på en liten stenstrand eller aktivera dig på de större stränderna med mörk och varm lavasand. Strandpromenaden följer kustlinjen norrut och passerar Fanabe beach, en lång härlig sandstrand med strandbarer och matställen. Stranden är långgrund och passar även de yngsta. Vid Costa Adeje ligger den finkorniga sandstranden Playa del Duque med lite mer lyxig framtoning liksom det mesta i det här området.

Barnvänligt

Teneriffa är mycket barnvänligt. Här finns många familjehotell och finkorniga sandstränder. Gott om aktiviteter för barn som vattenland bland annat Siam Park, djurparken Loro Parque på norra delen av ön och gokart. Lekplatser vid stranden.

Pass & visum - Spanien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet måste vara giltigt under hela din vistelse i Spanien. Observera att du till Spanien även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/13948/Spanien-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Spanien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Teneriffa

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Spanska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar, Kanarieöarna -1 timme.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!