Arlanda

Resor till Palma Stad på MallorcaSpanien

Palma stad är förföriskt vacker och trendig

Om Palma Stad

Underbara Palma stad lockar med kosmopolitisk atmosfär, exklusiv shopping och gastronomiska smakupplevelser. Denna behändiga storstad är både modern och trendig med ändå så spansk och gemytlig. Njut av härliga promenader längs hamnen varvat med fönstershopping längs avenyerna i centrum. Otaliga gallerier, museum och mästerverk som den världsberömda katedralen Le Seu måste skådas och upplevas.

I Palma stad finns ett myller av matställen, här finns internationella lyxkrogar, genuina tapasbarer och snabbmatställen. Både trendigt och autentiskt spanskt i olika tappning. Tapas och Cava är ett måste, beställ Pimientos de Padron, calamares, räkor i vitlök och goda ostar.

-

Tapas, shopping och sagolik stämning

Gamla stans vindlande gränder som öppnas upp på små torg med trivsamma uteserveringar, charmiga husfasader och magnifika stenhus trollbinder dig och du kan strosa runt i timmar och njuta. Slå dig ner på en tapasbar i Sa Llotja och svalka strupen med ett glas cava och välsmakande tapas innan du tar dig vidare på shoppingtur längs Passeig del Born och exklusiva Jaime III. Kvällen kan du spendera i "Palmas Soho" Santa Catalina. Här är trendigt och moderna barer blandas med secondhand- och inredningsbutiker.

Bo bra nära havet

Med Airtours bor du bra, antingen mitt i staden eller längs strandpromenaden Paseo Maritimo, nära slottet Bellver. Vill du bo nära stranden men ändå ha tillgång till storstadens restaurangutbud och vibrerande nöjesliv finns den lilla pärlan Cala Mayor med bra sandstrand. Öster om Palmas gamla stad ligger den utmärkta stranden Can Pere Antoni, kanske inte en av Mallorcas bästa men en suverän strand för dig som föredrar att bo i storstan.

Var ligger Palma Stad?

Karta Palma Stad

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Mallorca är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I slutet av oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter W2M

Andra resmål på Mallorca