Arlanda

Resor till Palma Nova & Magaluf på MallorcaSpanien

Perfekt för en aktiv semester både dag och natt

Om Palma Nova & Magaluf

Fantastiska sandstränder och närhet till kosmopolitiska Palma stad bjuder Palma Nova & Magaluf på. Under vår och höst är klimatet milt och perfekt för en golf- eller cykelsemester. På högsommaren är det hett, både temperaturen och nattlivet, hit reser ungdomar från hela Europa för att sola och festa tillsammans. Ovanför stränderna ligger den livliga strandpromenaden, bred och bilfri med många affärer, restauranger och barer.

Här finns ett mycket stort utbud av restauranger, barer och nattklubbar. I Magaluf är det lite mer kommersiellt och många snabbmatställen medan i Palma Nova är det inte riktigt samma tempo utan här hittar du mysiga restauranger med riktigt bra mat.

Njut av fantastiska stränder med bra utbud

Förr var Palma Nova & Magaluf två olika orter men idag är de i stort sett sammanväxta, även om Palma Nova är lite lugnare och lite mer genuint spanskt än Magaluf. Gemensamt är att de har sagolika stränder, fyra stycken finkorniga långgrunda sandstränder stoltserar de med. Vattensporter, mingolf och gokart triggar den äventyrslystne men även äventyrsland, västernby och vattenparker bjuder på skoj för både stora och små.

Var ligger Palma Nova & Magaluf?

Karta Palma Nova & Magaluf

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Mallorca är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I slutet av oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter W2M

Andra resmål på Mallorca