Arlanda

Resor till Alcudia på MallorcaSpanien

Alcudia är barnfamiljens favorit

Om Alcudia

Milslång sandstrand med ljus finkornig sand och turkost vatten, som en dröm, och barnfamiljernas paradis. Du befinner dig på stranden i Alcudia som är 14 kilometer lång och bred som en fotbollsplan, här finns allt du kan tänkas behöva för ljuvliga dagar på stranden. Alcudiabukten sträcker sig från Puerto de Alcudia i norr till Can Picafort, den gamla fiskebyn i söder.

I Alcudia finns allt från snabbmatskedjor till lyxkrogar som är med i Michelinguiden. Här hittar du svenskt kafé, internationell mat och spanska tapasbarer. I gamla stan och Puerto de Alcudia är standarden högre än på de restauranger du hittar vid strandpromenaden. Många barer och en del klubbar finns för dig som önskar ta del av nattlivet. Här finns både större mataffärer och minimarkets.

-

Vacker gammal stad med charm och god mat

Alcudia är egentligen uppdelat i tre delar, stranden Playa de Alcudia, hamnen Puerto de Alcudia och gamla Alcudia några kilometer inåt land. Den gamla staden är omringad av en stadsmur från 1300-talet, här finns charmiga kullerstensgator, mysiga restauranger med vällagad mat och små kaféer och butiker. Marknaden som hålls två dagar i veckan är välbesökt. I Puerto de Alcudia trängs små och stora båtar, staden är populär bland barnfamiljer och det finns ett stort utbud av restauranger och affärer.

Alcudiabuktens stränder är sagolika

Stranden Playa de Alcudia är långgrund, barnvänlig och har kristallklart vatten, här trivs barnfamiljerna med många aktiviter att sysselsätta sig med. Längs Alcudiabukten finns fler fina stränder som Playa de Muro och lugna Can Picafort. Här är tempot lite långsammare och det är mindre av allt. Ju längre söderut längs Alcudiabukten du kommer ju mer smalnar stränderna av och ju mindre grunt blir det.

Var ligger Alcudia?

Karta Alcudia

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Mallorca är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I slutet av oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter W2M

Andra resmål på Mallorca