Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Alcudia på Mallorca Spanien

Alcudia

Alcudia är barnfamiljens favorit

Om Alcudia

Milslång sandstrand med ljus finkornig sand och turkost vatten, som en dröm, och barnfamiljernas paradis. Du befinner dig på stranden i Alcudia som är 14 kilometer lång och bred som en fotbollsplan, här finns allt du kan tänkas behöva för ljuvliga dagar på stranden. Alcudiabukten sträcker sig från Puerto de Alcudia i norr till Can Picafort, den gamla fiskebyn i söder.

Transfertid med buss till Alcudia ca 1h

Vacker gammal stad med charm och god mat

Alcudia är egentligen uppdelat i tre delar, stranden Playa de Alcudia, hamnen Puerto de Alcudia och gamla Alcudia några kilometer inåt land. Den gamla staden är omringad av en stadsmur från 1300-talet, här finns charmiga kullerstensgator, mysiga restauranger med vällagad mat och små kaféer och butiker. Marknaden som hålls två dagar i veckan är välbesökt. I Puerto de Alcudia trängs små och stora båtar, staden är populär bland barnfamiljer och det finns ett stort utbud av restauranger och affärer.

Alcudiabuktens stränder är sagolika

Stranden Playa de Alcudia är långgrund, barnvänlig och har kristallklart vatten, här trivs barnfamiljerna med många aktiviter att sysselsätta sig med. Längs Alcudiabukten finns fler fina stränder som Playa de Muro och lugna Can Picafort. Här är tempot lite långsammare och det är mindre av allt. Ju längre söderut längs Alcudiabukten du kommer ju mer smalnar stränderna av och ju mindre grunt blir det.

Restauranger i Alcudia

I Alcudia finns allt från snabbmatskedjor till lyxkrogar som är med i Michelinguiden. Här hittar du svenskt kafé, internationell mat och spanska tapasbarer. I gamla stan och Puerto de Alcudia är standarden högre än på de restauranger du hittar vid strandpromenaden. Många barer och en del klubbar finns för dig som önskar ta del av nattlivet. Här finns både större mataffärer och minimarkets.

Klimatkompenserad resa
fr. 3 186:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda tisdag 28 mars. Del i dubbelrum. Eix Alcudia, Mallorca.

Sök pris och boka

Våra hotell i Alcudia

Var ligger Alcudia?

Karta Mallorca
Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!