Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Mallorca Spanien

Om Mallorca

Mallorca är en spansk ö i Medelhavet, öster om den iberiska halvön och den största ön i ögruppen Balearerna. Ytan är på 3640 km² och invånarantalet på ön är 870 000 varav ca 376 000 bor i Palma stad.

Ta sig till Mallorca

Flyget landar på Palmas flygplats. Transfertiden till våra hotell i Playa de Palma är ca 20 minuter, Palma stad och Palma Nova & Magaluf ca 30 minuter, till Santa Ponsa, Paguera och Camp de Mar ca 40 minuter och till Alcudia och Sa Coma ca 1 timme. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik. Transfer kan förbeställas vid bokning.

Att ta sig runt

På Mallorca är det lätt att ta sig runt. Lokalbusstrafiken är mycket bra, busstation finns i Palma stad och det finns bussförbindelser till hela ön. För att göra utflykter runt ön rekommenderas hyrbil. I Palma stad är det lättast att promenera. Taxi är relativt billigt med svenska mått mätt. Cyklar finns att hyra.

Nöjen

I Palma är det gott om restauranger, barer, klubbar och kaféer vid strandpromenaden och i gamla stan. Sightseeingturer och museer. En av de mest kända barerna är Abaco med sin praktfulla innergård. Diskon och klubbar hittar du på Paseo Maritimo. Den stora shoppinggatan i Palma är Jaime III. Men boutiquerna med de mer exklusiva märkena hittar man i kvarteren norr om katedralen. Många av de små butikerna har stängt för siesta 13:30 - 16:30. De stora varuhusen har dock öppet hela dagen. Palma Nova och Magaluf är nöjesmetropoler med mycket ungdomar under juni-augusti. Stort utbud av restauranger, nattklubbar, diskotek, barer m.m. Längs strandpromenaden i Santa Ponsa och Paguera finns ett stort utbud av restauranger, pubar och kaféer. I Alcudia finns pubar, barer och diskotek, i Can Picafort är nöjeslivet mer begränsat och centrerat kring strandpromenaden. Mallorca är ett golfarnas paradis, det finns fler än 20 golfbanor på ön. I Alcudias gamla del är det marknad tisdag och söndag. Mallorca erbjuder ett stort utbud från såväl det internationella som mallorkinska och spanska köket. Några specialiteter är paella, gazpacho och Llom amb Col, en gryta med fläsk och vitkål. De spanska vinerna från t.ex La Rioja och Navarra tillhör de bästa i världen. Det lokala vinet kommer från distriktet Binissalem.

Stränder

Mallorca har över 200 stränder, här hittar du milslånga sandstränder, gömda badvikar och klippbad. Den västra och norra delen är mestadels klippig med många vackra stränder som Formentorstranden, vit finkornig sandstrand med vacker utsikt över Pollensabukten. Udden Cap Formentor är ett populärt utflyktsmål. Alcudiabukten med sin 14 kilometer långa sandstrand är världskänd och stranden i Alcudia en av barnfamiljernas favorit. Här ligger också Playa de Muro, en av spanjorernas egna pärlor med kritvit sand och inbjudande vatten. I slutet av Alcudiabukten ligger lugnare Can Picafort. Här är vattnet inte riktigt lika lugnt och stranden blir djupare än i Alcudia. På östkusten finns många små badvikar och barnvänliga stränder som Cala Millor och lilla Sa Coma. På sydkusten hittar du en av de mest kända stränderna, Es Trenc som är milslång och naturskön med kristallklart vatten. Vill du bo i eller nära Palma så finns Palmabuktens långa sandstrand nära. Det finns också sandstrand i Cala Mayor och Illetas. Palma Nova & Magaluf har fyra fina sandstränder och vidare västeröver finns sandstränder i Santa Ponsa, Paguera och Camp de Mar. I stort sett alla Mallorcas stränder är välskötta och organiserade med solstolar, parasoller, vattensporter och alla tänkbara bekvämligheter.

Barnvänligt

De allra flesta stränderna är långgrunda och barnvänliga. I Alcudia finns lekplats på stranden. Många olika temaparker som vattenland, äventyrsparker och marinpark. Gokart och minigolf finns på flera orter och blöjor och barnmat finns i många mataffärer.

Pass & visum - Spanien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet måste vara giltigt under hela din vistelse i Spanien. Observera att du till Spanien även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/13948/Spanien-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Spanien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Mallorca

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Spanska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar, Kanarieöarna -1 timme.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!