Arlanda

Resor till Malaga Stad i MalagaSpanien

Málaga är perfekt för en cityweekend - kultur, shopping och strandliv!

Om Malaga Stad

Málaga är idag en modern stad med en mysig gammal stadsdel, redo att konkurrera med både Barcelona och Palma. Här får du den ultimata kombinationen av en levande storstad med bra shopping och en underbar sandstrand på gångavstånd. Den inbjudande strandpromenaden passar perfekt för både sightseeing på cykel och tidiga morgonpromenader. Njut av den spanska matkulturen med sena middagar på någon av de många tapasbarerna.

Sena långluncher och lättare kvällsmåltider gäller i Spaniens matkultur. I Málaga stad kryllar det av restauranger, tapasbarer och caféer. Tapas smakar lite bättre här än på andra ställen i Spanien. Du hittar många tapasbarer runt Plaza de la Constitución bland annat. I Málaga stad finns matmarknad, gourmetkrogar, kända caféer och ett bra nöjesliv.

-

Málaga stad är kulturell, historisk och genuin

Málaga har en tusenårig historia med många härskare och ett av stadens viktigaste landmärken är den moriska fästningen Alcazaba. Med sina vackra trädgårdar ligger fästningen vackert beläget vid foten av berget Gibralfaro, där du också hittar ruiner från den romerska teatern. Det var här i Málaga stad som den berömde Pablo Picasso föddes i och hans födelsehem är nu ett välbesökt museum. För dig som är intresserad av konst finns Málagas Centre Pompidou vid hamnpromenaden.

Njut av goda tapas och soldränkt strand mitt i staden

Málaga stad har ett myller av tapasbarer där skaldjur och friterad fisk har en garanterad plats på menyn. Här finns gourmetrestauranger, hantverksbutik som serverar kallskuret och en populär saluhall där du hittar allt från korv till fisk och du får även provsmaka det du vill köpa. Vid hamnpromenaden ligger Muelle Uno med butiker och restauranger. På andra sidan hittar du den kilometerlånga sandstranden La Malagueta som lockar till sköna bad.

Var ligger Malaga Stad?

Karta Malaga Stad

Väder och badtemperaturer

Klimatet i Málaga är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 27 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I slutet av oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 23 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Malaga