Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Malaga Spanien

Om Malaga

Málaga är en hamnstad och ligger på Costa del Sol i södra Spanien. Málaga är den största staden längs kuststräckan och Spaniens femte största stad med ca 600 000 invånare. Marbella har ca 140 000 invånare.

Ta sig till Malaga

Flyget landar på Málagas flygplats. Från flygplatsen till centrala Málaga går det både buss och tåg. Tågstationen ligger utanför terminal 3 och biljetten köper du vid spärren, det kostar ca 20 kr enkel väg. Tåget går var trettionde minut och det tar det ca 10 minuter till centrum. Buss till centrum av Málaga går också från terminal 3. Det tar ca 15-30 minuter beroende på vilken buss du tar. Biljetten kostar ca 30 kr enkel väg och kan köpas på bussen. Till Marbella åker du buss eller taxi. Bussen är en Intercity buss och tar ca 45 minuter. Biljett enkel väg kostar ca 95 kr och ska köpas innan avresa. Taxi finns, dubbelkolla priserna med chauffören innan avresa. Taxi mellan Marbella och Puerto Banús kostar ca 150 kr.

Att ta sig runt

Málaga är en bekväm storstad som är rätt behändig att promenera runt i. Stadsbussarna går från parken ovanför hamnen och bussarna som tar dig till närliggande städer går från busstationen i den nya delen av Málaga. Tågstationen ligger bredvid busstationen för tåg mellan Málaga och Fuengirola. Vanligt tåg går även till Madrid på under tre timmar. Till Marbella måste du åka buss eller taxi, bussen stannar på busstationen i Marbella. Gott om taxibilar, glöm inte att göra upp om priset innan du reser. Hyrbil finns och kan varmt rekommenderas för att uppleva Costa del Sol.

Nöjen

Det spanska köket är världsberömt och det andalusiska räknas som ett av de bästa i Spanien. Det finns gott om restauranger och tapasbarer längs hela kusten. I Malaga på Mercado Atarazanas kan man handla skinka, ost och korvar samt uppleva det lokala folklivet. Gågatan CalleMarquéz de Larios kantas av framförallt spanska märkesbutiker, mest kläder och skor. I Marbella finns La Cañada shoppingcenter, det största på hela Costa del Sol. I Puerto Banús finns både exklusiva märkesbutiker samt shoppingcenter. Det är också här man upplever det pulserande nattlivet med många musikbarer, nattklubbar och kasino. Även i Málaga är nöjeslivet bra med barer och nattklubbar men även flamenco och fotboll.

Stränder

Costa del Sol är en kuststräcka på över 20 mil och kantad av stränder. Här finns både breda sandstränder och orörda badvikar. I Málaga stad finns den kilometerlånga stranden La Malagueta på gångavstånd från centrum. På båda sidor om Málaga ligger stränderna på rad, de allra flesta är breda med varierande kvalitet på stranden. Söder över ligger turistorterna Torremolinos och Fuengirola med fina stränder. Längs Marbellas kustlinje ligger över 23 olika stränder att välja mellan. Nikki Beach är en strandklubb där du kan sippa på champagne och titta på celebriteter. Vid Funny Beach finns gokart om du vill göra annat än att bara sola och bada. Stränderna i Marbella ligger mer skyddat och är därför mer barnvänliga. Strandpromenad med utegym och lekplatser finns både i Málaga och Marbella.

Barnvänligt

Både Málaga och Marbella är barnvänligt. De flesta stränder är sandstränder, djupet och vågorna varierar. Längs kusten finns vattenland, tivoli, krokodilpark och minigolf. Längs stränderna och i städerna finns lekplatser.

Pass & visum - Spanien

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet måste vara giltigt under hela din vistelse i Spanien. Observera att du till Spanien även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/13948/Spanien-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Spanien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Malaga

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Spanska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: 0 timmar, Kanarieöarna -1 timme.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!