Arlanda

Resor till MalagaSpanien

Málaga är fulländat - soldränkta stränder och storstadspuls

Hur vill du bo i Malaga?

Om Malaga

Den över 20 mil långa kuststräckan i södra Spanien, Costa del Sol, bjuder på ett underbart klimat. Här njuter du av svensk sommarvärme redan i mars och det lockar soltörstande turister från hela världen. Costa del Sol är ett paradis för golfare och soldyrkare men har också otrolig natur och charmiga byar. Hamnstaden Málaga är en färgstark storstad fylld av historiska minnesmärken, kultur och kulinariska upplevelser.

-

Vackert och historiskt i Costa del Sols omgivningar

Från Costa del Sol har du utmärkta möjligheter att uppleva Andalusien, hyr bil några dagar och ta dig till brittiska Gibraltar eller till den gamla staden Ronda uppe i bergen. Mysiga Nerja är också värt ett besök, vackert belägen med mäktiga berg bakom sig. Berömda staden Granada ligger vid foten av snöklädda Sierra Nevada där du kan åka skidor. Granadas gamla stadsdel och slottsområdet Alhambra är upptagna på Unescos världsarvslista.

Med Airtours bor du bra både i stan och vid stranden

Málaga stad delas av floden Guadalmedina och den charmiga gamla delen med sin tusenåriga historia och vackra sevärdheter ligger ovanför hamnen. Österut breder sig den långa sandstranden La Malagueta ut sig och bjuder på en perfekt kombination av stad och strand. Söder om Málaga ligger exklusiva Marbella med barnvänliga stränder och charmig gammal stad. I den luxuösa hamnen Puerto Banús trivs kändisar och jetset bland dyra butiker och hett nöjesliv.

Var vill du bo i Malaga?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Malaga?

Karta Malaga

Väder och badtemperaturer

Klimatet i Málaga är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I april börjar temperaturen att stiga och når runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 27 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I slutet av oktober börjar det bli svalare med temperaturer runt 23 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Spanien