Arlanda

Resor till MadridSpanien

Världsstaden Madrid är modern och cool men ändå så äkta och varm

Om Madrid

Spaniens mest spanska stad bjuder på flamenco, stora torg och kulinariska upplevelser. Puerta del Sol är mittpunkten och runt om bjuder stadens kvarter på sin egen prägel och atmosfär vare sig du vill flanera i hippa Chueca eller flådiga Salamanca. Staden är generös och välkomnar dig med öppna armar. Madrid bjuder på temperament och klass bland ståtliga byggnader, konstmuséer och myllret av tapasbarer.

-

Shoppingfantasten stillar sitt lystmäte i Madrids varierade utbud

I Madrid shoppar du gärna och mycket. I Salamanca, Madrids Östermalm hittar du exklusiva designbutiker längs breda gator. Mer prisvärd shopping finns längs de stora avenyerna Gran Via och Princesa norr om Puerta del Sol. Trendiga och udda affärer hittar du i Chueca, här är modet ungt och coolt men även second hand och vintage. Missa inte loppmarknaden i La Latina, Madrids äldsta stadsdel med tapasbarer och uteserveringar längs kullerstensgator.

Madrids gator är fyllda av vimmel och fantastiska matdofter

Madrid är en matstad av topprang med många restauranger och barer att välja mellan. Du äter både lunch och middag senare än vad du är van vid och sover lite mindre. Mercado de San Miguel är en populär saluhall nedanför Plaza Mayor, här kan du smaka, handla och njuta. I stadsdelen Lavapiés är det mångkulturellt, avslappnat, lite ruffigt men billigare. Malasaña, La Latina, Chueca och Santa Ana är lokalbornas favoriter med många barer och klubbar.

Hur vill du bo i Madrid?