Arlanda

Resor till Gran CanariaSpanien

Airtours utflykter på Gran Canaria

Nedan följer en presentation av några av de utflykter som vi kan erbjuda här på Gran Canaria. För bokning av utflykter, kontakta Airtours lokala samarbetspartner Tinday Incoming´s agentkontor på +34 928 14 86 89.

Gran Canaria Highlights

Vi utforskar de vackra dalarna av Gran Canaria. Resan börjar längs östkusten tills vi når Arucas där vi besöker den unika "neo-gotiska"kyrkan Saint John och romdestilleriet med den största romkällaren i Europa (provsmakning ingår!). Vi fortsätter resan upp genom öns centrala delar med magnifik utsikt över norr och Las Palmas. Väl framme i Teror, pilgrimsfärdsbyn, hittar vi öns typiska arkitektur med dess kanariska balkonger. Vidare fortsätter vi in i Gran Canarias kärna och upptäcker djupa dalar med fantastisk usikt över bergen inklusive den majestätiska Roque Nublo. När vi är över de högsta delarna, fortsätter vi förbi mandelträden i Ayacata och förbi byarna San Bartolomé och Fataga. Dagens sista besök blir vid en Aloe Vera odling.

Las Palmas (gamla stadsdelen Vegueta, Botaniska trädgården och Vulkankratern bandama)

Väl i Las Palmas börjar vi vårt besök till fots genom den historiska delen "Vegueta". Senare kör vi längs den norra vägen som tar oss till centrum av Gran Canaria för att se den mest berömda kratern på ön, "Caldera Bandama", en vulkanisk krater på 1000 meter i diameter och ungefär 200 meter djup. Den har sitt ursprung för över 3000 år sedan och var en gång bebodd av en familj. Färden fortsätter till den botaniska trädgården "Jardín botánico de Viera och Clavijo". Denna majestätiska trädgård döljer en samling av mer än 570 växter som är endemiska för det makronesiska området som du bara kan se på Kanarieöarna. Tillbaka till civilisationen kommer du att njuta av en panoramautsikt över Avenida Marítima. Se "Santa Catalina-parken", stadens viktigaste mötesplats där karnevalen Las Palmas de Gran Canaria äger rum varje år (en av de bästa karnevalerna i världen). Här kan du bestämma vad du ska göra eftersom du har nästan 3 timmars fri tid. Kanske en promenad längs den vackra stranden "Las Canteras", (europas Copacabana).

Puerto Mogán Market

Turen för oss till hamnen i Puerto Rico där vi stiger ombord på en båt med riktning mot Puerto de Mogán. Väl framme har du tid till att njuta av denna idylliska by, gå på marknaden och promenera i gränderna som kantas av vita tvåvåningshus med färgrika bougainvilleor och hibiskus. Ta chansen att fynda kläder, ost, honung, Aloe Vera och andra souvernirer på denna populära marknad som sträcker sig från hamnen och ända upp till det nya torget. Njuta av en god lunch på någon av Puerto de Mogáns många fina restauranger. Efter en upplevelserik dag både till havs och i den lilla byn Puerto Mogán, blir det återfärd med buss tillbaka till hotellet.