Arlanda

Resor till Playa Del Cura på Gran CanariaSpanien

Stillsam badort på soliga sydkusten

Om Playa Del Cura

Till Playa del Cura reser du som vill ha en lugn och stilla semester tillsammans med familjen. Bukten är trevlig med flera hotell och stranden som är en blandning av sten och grovkornig sand. Den långgrunda sandiga delen passar bäst för småbarnsfamiljen medan du som tycker om att snorkla kan göra det på den stenigare delen av stranden. I centrum finns ett shoppingcenter och några restauranger, ett större utbud hittar du i Puerto Rico eller charmiga Puerto de Mogan några kilometer längre bort.

I Playa del Cura finns några restauranger där du äter god kanarisk mat men du hittar också vanliga klassiska rätter som alla känner igen. I shoppingcentret finns mataffär om du behöver köpa med något till hotellet.

Var ligger Playa Del Cura?

Karta Playa Del Cura

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Gran Canaria är subtropiskt, alltså varmt året om. De nordligaste delarna får lite mer regn under vintermånaderna men inga större mängder. I april börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på runt 26 grader, augusti är den varmaste sommarmånaden men tack vare låg luftfuktighet är de varma temperaturerna behagliga. Vattentemperaturen ligger på ca 20-23 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 23 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Reser du med Airtours charterflyg möter representanten dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Tindaya Incoming. Reser du med reguljärt flyg är vistelsen på egen hand och det finns ingen representant på flygplatsen.

Andra resmål på Gran Canaria