Arlanda

Resor till Las Palmas på Gran CanariaSpanien

Magnifik sandstrand mitt i den genuina men samtidigt fashionabla storstaden

Om Las Palmas

Las Palmas är en modern stad där kombinationen av storstad och badort ger dig den fulländade semesterkänslan. Den flera kilometer långa sandstranden Las Canteras med sin inbjudande strandpromenad är stadens höjdpunkt. Här kan du flanera, motionera eller bara njuta av en långlunch tillsammans med lokalborna. Las Palmas bjuder på bra shopping, genuint spanskt vardagsliv och ett pulserande nöjesliv.

Las Palmas har en härlig matkultur. Här precis som i övriga Spanien äter man både lunch och middag senare än hemma. Det kryllar av restauranger och barer som på senare tid fräschats upp och nya stjärnor har tillkommit. Tapas, kött eller fisk med goda viner och underbara vyer njuter du av i Las Palmas. Nöjeslivet är på topp med vinbarer och nattklubbar där du dansar dig genom natten.

-

Vackra hus i historiska omgivningar

Den gamla stadsdelen Vegueta är välbevarad med vackra hus, vissa med snidade träbalkonger, på smala gator. Här ligger Columbus hus, idag ett museum, där han bodde innan han satte kurs mot Amerika. Här hittar du också den vackra katedralen Santa Ana som byggdes av olika arkitekter i flera stilar. I shoppingområdet Triana, granne med den gamla stadsdelen kryllar det av klädesaffärer och designbutiker.

Barnvänlig sandstrand nära både restauranger och shopping

Mittemot den stora och välkända hamnen ligger Las Canterasstranden som kantas av hotell, restauranger och lekplatser. Här är barnvänligt med bra service och lugnt vatten då revet utanför kusten lugnar de största vågorna. Ett par gator in från stranden ligger shoppingavenyn Mesa y Lopez. Den södra delen av stranden är populär bland surfare och vid den norra delen hittar du den världskända stadsparken Santa Catalina.

Var ligger Las Palmas?

Karta Las Palmas

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Gran Canaria är subtropiskt, alltså varmt året om. De nordligaste delarna får lite mer regn under vintermånaderna men inga större mängder. I april börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på runt 26 grader, augusti är den varmaste sommarmånaden men tack vare låg luftfuktighet är de varma temperaturerna behagliga. Vattentemperaturen ligger på ca 20-23 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 23 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Resan är på egen hand. På denna destination har vi ingen reseledare från Airtours på plats. Airtours lokala samarbetspartner heter Tindaya.

Andra resmål på Gran Canaria