Arlanda

Resor till Gran CanariaSpanien

Gran Canaria är en charterfavorit med stränder för alla smaker

Hur vill du bo på Gran Canaria?

Om Gran Canaria

Gran Canaria är för alla! Här är vädret nästan alltid behagligt och du bjuds på underbara stränder, sagolik mat och hotell i världsklass. Vandra i bergen och besök genuina fiskebyar eller blomstrande botaniska trädgårdar med exotiska bananplantager. Huvudstaden Las Palmas bjuder på superb shopping och en fin sandstrand mitt i staden medan den solsäkra sydkusten passar soldyrkare och golfspelare.

-

Böljande sanddyner och lång sandstrand bjuder på kilometervis av badmöjligheter

På Gran Canarias södra kust sträcker badorterna ut sig på var sida om fyrtornet som ståtar på den sydliga spetsen. Välkända San Agustin och populära Playa del Inglés har varit med länge och får dig att känna dig som hemma. Badorterna bjuder på barnvänliga sandstränder och bra klass på restaurangerna. Stranden möter de väldiga sanddynerna i Maspalomas, som är en svärdhet i sig. Här finns plats för både nakenstrand och naturreservat.

Charmiga fiskebyar och tropiska sandstränder ligger sida vid sida

Längs den natursköna sydvästra kusten ligger de små fiskebyarna och nybyggda semesterorterna som ett pärlband. Exklusiva Meloneras har en fin golfbana och lyxiga hotell. Lilla Arguineguin bjuder på kanariskt vardagsliv medan Puerto Rico med sin skyddade barnvänliga strand är ett turistmecka. Vackra Puerto de Mogán med sin välbevarade karaktär och livliga hamn är mysig och ett måste att besöka även om man inte bor här.

Var vill du bo på Gran Canaria?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Gran Canaria?

Karta Gran Canaria

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Gran Canaria är subtropiskt, alltså varmt året om. De nordligaste delarna får lite mer regn under vintermånaderna men inga större mängder. I april börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni är den sköna sommaren igång med temperaturer på runt 26 grader, augusti är den varmaste sommarmånaden men tack vare låg luftfuktighet är de varma temperaturerna behagliga. Vattentemperaturen ligger på ca 20-23 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 23 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Reser du med Airtours charterflyg möter representanten dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på träfftider på hotellen samt på telefon för att svara på frågor och ge tips och råd alla dagar i veckan mellan kl. 09-19 via sms och samtal. För akuta ärenden som olycksfall finns en dygnet-runt-öppen jourtelefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Tindaya Incoming. Reser du med reguljärt flyg är vistelsen på egen hand och det finns ingen representant på flygplatsen.

Andra resmål i Spanien