Arlanda

Resor till BarcelonaSpanien

Långa sandstränder, populära Las Ramblas och arkitektoniska mästerverk

Om Barcelona

Kataloniens huvudstad har ett stort hjärta och en utomordentlig känsla för konst och kultur. Här finns mästerverk av Picasso, Dalí och Gaudí, shopping av toppklass och paradgatan Las Ramblas. Familjevänliga Barcelona bjuder på soldränkta stränder mitt i stan, modern arkitektur och fascinerande stadsdelar med olika karaktär. Här finns ett oändligt utbud av inspirerande restauranger, trendiga barer och ett mustigt nattliv.

-

Njut av varma kvällar på Barcelonas tapasbarer

I Barcelona finns restauranger för alla smaker. Här finns Michelinrestauranger, ett myller av tapasbarer, fisk och skaldjur och mexikanskt. På många av torgen, som charmiga Plaza Reial, ligger restauranger, caféer och barer sida vid sida och blir samlingsplats för middagar och drinkar. Gamla stan är romantisk och livlig, här hittar du Las Ramblas, promenadstråket som myllrar av gatukonstnärer, försäljare och soliga uteserveringar.

Shoppa exklusivt mode, vintage eller loppis

Medelhavsstaden som har allt! På och kring paradgatan Passeig de Gracia hittar du shopping i världsklass och sevärdheter som Gaudís Casa Batlló och La Pedrera. I de gotiska kvarteren finns konstbutiker och mode och på Carrer de la Riera Baixa i Raval, hippa vintagebutiker. På Barcelonas äldsta loppmarknad, Els Encants, kan du fynda saker från världens hörn och matmarknaden La Boqueria från 1200-talet är en marknad i toppklass.

Hur vill du bo i Barcelona?