Arlanda

Resor till LjubljanaSlovenien

Småstadsatmosfär i mysiga weekendstaden Ljubljana

Om Ljubljana

Pittoreska Ljubljana är sagolik och småskalig men ändå modern. Det vilar ett lugn över den lilla huvudstaden. Längs floden som rinner genom staden ligger uteserveringarna på rad och den medeltida stadskärnan är ljuvlig. Högt ovanför tronar Ljubljanas slott med oslagbara vyer över denna grönskande pärla. Innerstaden är bilfri och bjuder på välbevarade barockkvarter. Slovenien är ett paradis för finsmakare, här är maten ekologisk, närodlad och alldeles underbar.

-

Gamla stans butikskantade huvudgata bjuder på romantisk stämning

Visst kan du shoppa mode i Ljubljana, här finns både shoppingcenter och butiker i stan. Men främst är det de små hantverksbutikerna i gamla stan som lockar. Slink in på något av alla vinotek, smaka och njut av de slovenska vinerna som aldrig lämnar landets gränser i exportsyfte. Missa inte matmarknaden på fredagar, Odprta Kuhna där restaurangerna lagar mat och serverar smakportioner, vin och dryck till fyndpris.

I Ljubljana serveras Sloveniens råvaror med kärlek

Ljubljana har en förkärlek till närproducerad och organisk mat. Här organiseras matpromenader med guide för dig som vill veta mer. Sloveniens mattraditioner bjuder på mycket kött, korv och knödel. Ljubljanas matscen fylls av gourmetrestauranger och nytänkande. TaBar är restaurang, bar och klubb under samma tak, här finns kafferosteri som även är vinbar och har ett bytesbibliotek. Glassbarerna bjuder på innovativa smaker och de mysiga vinbarerna på goda viner.

Hur vill du bo i Ljubljana?