Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Belgrad Serbien

Ta sig till Belgrad

Flyget landar på Belgrads flygplats, Nikola Tesla Airport som ligger ca 18 km väster om centrum av Belgrad. Du tar dig till hotellen med buss som tar ca 30 minuter. Buss 72 eller 607 går från flygplatsen och en enkelbiljett kostar ca 10 kr om du köper den i en kiosk, på bussen kostar det ca 15 kr. Taxi kostar 150-200 kr, priserna är fasta.

Att ta sig runt

Bästa sättet att ta sig runt i Belgrad är till fots, avstånden är inte speciellt stora men önskar du finns det cyklar att hyra. Kollektivtrafiken fungerar bra, här finns både spårvagn och buss. Billigt är det också, en enkelbiljett kostar runt 10 kr om du köper den innan du åker, hos chauffören kostar det ca 15 kr. Taxi finns det gott om, se till att du åker en med skylt på taket. Det kostar ca 20 kr per kilometer inklusive startavgift.

Nöjen

Belgrad beer festival, konsteventet Oktobersalongen, fotboll, stranden vid ön Ada Ciganlija och sjön Savska Jezero med cafeer, barer och restauranger, vattenpark och många aktiviteter. Fiskrestaurangerna i Zemun med utsikt över Donau ofta med levande musik, Supermarket - butik, restaurang och bar under samma tak, restaurangen Reka i Zemun bjuder på traditionellt kök med bra stämning och dans på borden, ? är Belgrads äldsta krog, Skadarlija har en kullerstensgata kantad av restauranger och barer med bohemisk touch, klubben Mr Stefan Braun är populär och det brukar dansas på bardisken till tidig morgon. Smaka på nationaldrycken Sljivovica gjord på plommon. Shoppinggatan Knez Mihailova, jazzklubbar, bargatan Strahinjica Bana, fika på Hotel Moskvas terrass.

Var ska man bo?

I Belgrad är avståndet inte speciellt stora så du tar dig enkelt överallt. Centrum av Belgrad är trevligt med många restauranger, affärer, barer och klubbar. Nya Belgrad på andra sidan floden Sava är inte lika charmigt men lite billigare. Vid floden Donau i stadsdelen Zemun finns många trevliga restauranger.

Sevärdheter

Nikola Tesla museum för den teknik- eller historieintresserade, växelströmmens fader, Ada bridge, bron som binder ihop nya och gamla Belgrad över floden Sava, Sankt Sava - den serbisk-ortodoxa katedralen, spännande underjordiska gångar, nationalmuseum och nationalteatern på Trg Republike där också statyn av prins Mihailo står. Stadsdelen Savamalas alla historiska byggnader, parken Kalemegdan med sin gamla borg och zoo.

Pass & visum - Serbien

För svenska medborgare krävs inget visum för resor till Serbien. För vidare information hänvisar vi till Serbiens ambassad: http://stockholm.mfa.gov.rs/index.php

Hälsa & vaccinationer - Serbien

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Belgrad

  • Valuta: Serbisk dinar ()
  • Språk: Serbiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: Ingen.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!