Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Zurich Schweiz

Ta sig till Zurich

Flygen landar på Zürich flygplats som ligger ca 11 kilometer norr om Zürich centrum. Tåg till centralstationen tar ca tio minuter och avgår flera gånger i timmen. Biljett köper du i en automat på flygplatsen. En enkelbiljett kostar ca 30 kr.

Att ta sig runt

I Zürich är avstånden inte så stora, du kan promenera nästan överallt. Du kan även hyra cykel kostnadsfritt på centralstationen. Vill du åka kommunalt går detta såklart utmärkt, enklast är att ta spårvagnen. En enkelbiljett som gäller i 30 minuter kostar 23 kr. Är du fler dagar i Zürich och även ska besöka sevärdheter är ett ZürichCard att rekommendera, det inkluderar transport från flygplatsen, transport i Zürich samt inträden och rabatter på sevärdheter och turer. Ett kort som gäller 24 timmar kostar ca 170 kr och för 72 timmar betalar du ca 330 kr.

Nöjen

Street Parade en tre dagar lång technofestival, levande klubbkultur, Opernhaus för opera och balett, restaurangen Blinde Kuh där du äter i mörker och får förlita dig på dina sinnen. Shoppinggatan Bahnhofstrasse, Konditori Teuscher för chokladälskare, båttur på eller picknick vid sjön, den traditionella vårfestivalen Sechseläuten, köpcentret Sihlcity, Im Viadukt under en järnvägsbro med butiker, saluhall och kaféer. Alla konstgallerier och museum. Thermalbad och spa.

Var ska man bo?

Gamla stan är mysig med charmiga kullerstensgator och trevliga kaféer och barer. Floden Limmat som leder upp från Zürichsjön delar stadens centrum i två delar. På den östra sidan av gamla stan hittar du den vackra kyrkan Grossmünster och den kända gatan Niederdorfstrasse som kantas av uteserveringar och restauranger. Mittemot ligger centralstationen där shoppinggatan Bahnhofstrasse utgår från. På söndagar är affärerna stängda, då är endast de vid centralstationen öppna. Norr om stationen ligger Kreis 5 som är Zürich nöjeskvarter. Floden rinner vidare åt nordväst och längs flodkanten finns flera populära badställen. Tar du dig istället söderut kommer du till Kreis 4, de nu upprustade arbetarkvarteren med många trendiga uteställen och butiker. Båda dessa områden är mångkulturella och lite mer prisvärda än i gamla stan. Lite längre söderut längs floden Sihl ligger köpcentrumet Sihlcity med butiker, bio och restauranger. Runt om Zürichsjön finns trevliga grönområden, badplatser och både restauranger och barer där du kan njuta av utsikten.

Sevärdheter

Medeltida kyrkan Grossmünster från 800-talet, Kunsthaus är bästa konstgalleriet med både Rembrandt, Matisse och Picasso. Jeansmuseum, FIFA world football Museum, Niederdorfstrasse med kul kaféer och barer och historiska hus längs kullerstensgator.

Pass & visum - Schweiz

För svenska medborgare krävs inget visum för resor till Schweiz. För vidare information hänvisar vi till Schweiz ambassad: https://www.eda.admin.ch/countries/sweden/en/home/representations/embassy-stockholm.html

Hälsa & vaccinationer - Schweiz

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Zurich

  • Valuta: Schweizisk franc ()
  • Språk: Tyska, franska, italienska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs.
  • Tidsskillnad: Ingen.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!