Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Zurich Schweiz

Zurich

Zürich är en naturskön pärla med ett rikt kulturliv

Våra hotell i Zurich

Om Zurich

Zürich ligger otroligt vackert runt den norra delen av Zürichsjön med de snöklädda alperna i horisonten. En liten storstad med ett enormt utbud av kultur, shopping och nöjen. Zürich kanske mest är förknippat med finansliv men här finns så mycket mer. Det är rent, förmöget och historiskt. Njut av kullerstensgatorna i gamla stan, natursköna vandringsleder på högre höjd och bad i floden Limmat under sommaren.

Välkänd shoppinggata för modelejon och kafésugna

Huvudgatan heter Bahnhofstrasse och utgår från centralstationen. Här finns alla stora modeskapare som Gucci, Chanel och Prada, lyxigt och dyrt, kanske en av världens mest exklusiva gator. För schweizisk design och mer prisvärd shopping ta dig upp nordväst om stationen till Kreis 4 eller 5 och gatorna Langstrasse eller Europaallee. Här hittar du de gamla arbetarkvarteren som rustats upp med prylbutiker och second-hand. Im Viadukt har trendiga butiker inbyggt under en järnvägsbro.

Spännande restauranger, matmarknader och utsökt choklad

I Schweiz äter du mycket vegetariskt som rösti, ostfondue och raclette. I Zürich sägs världens äldsta vegetariska restaurang finnas, Haus Hiltl från 1898. Vill du äta i totalt mörker, bege dig till Blinde Kuh, där du får lita till dina övriga sinnen. I Kreis 5, Zürich mångkulturella nöjesdistrikt ligger jazzklubben Moods som ofta bjuder på konserter. Här ligger också Clouds bar på 36:e våningen i Prime Tower med underbar utsikt. Glöm inte köpa med dig god schweizisk choklad innan du åker hem.

Klimatkompenserad resa
fr. 4 748:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda fredag 14 april. Swiss Night By Fassbind, Zurich.

Sök pris och boka

Var ligger Zurich?

Karta Zurich

Karta över Zurich

Restid från Stockholm: 2 timmar 25min

Öppna karta

Andra resmål i Schweiz

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!