Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Geneve Schweiz

Geneve

Vänliga Geneve är en vacker juvel med internationell stämning

Våra hotell i Geneve

Om Geneve

Geneve är elegant och en välkomnande stad, inspirerad av det franska gemytet. Staden är hem åt många internationella organisationer vilket gör atmosfären kosmopolitisk och mångkulturell. Läget vid Genevesjön är sagolikt med botaniska trädgårdar och uteserveringar direkt vid strandpromenaden. Sjön bjuder på svalkande bad, långa vinluncher på mysiga restauranger och den fantastiska fontänen Jet d´Eau, Geneves viktigaste symbol.

Här shoppar du schweiziska klockor, smycken och souvenirer

Schweiz är känt för sina klockor, utsökta choklad och goda ostar. Utmärkande för Geneve är de många urmakarna, Patek Philippe har till och med ett museum här. De stora modeskaparna har sina butiker längs de exklusivare shoppinggatorna Rue du Marché och Rue du Rhone. I Gamla stans charmiga kvarter njuter du av antikviteter, konst och gamla böcker medan Carouge utanför centrum bjuder på bohemisk atmosfär med små designbutiker, prydnader och gallerier.

Unna dig en lyxmiddag på finrestaurang med superb sjöutsikt

Förtjusande gamla stan med sina ljusa stenhus och kullerstensgator är pittoreskt, här ligger torget Bourg de Four med många kaféer och folkliv. Geneve bjuder på matkultur med influenser från både det italienska och franska köket, passa på att njut av det lokalproducerade vinet. Håll dig gärna nära sjön, vid badplatsen Bain des Paquis ligger en populär restaurang och bar. Stadsdelen Carouge är vacker med sin fransk- italienska prägel och ungdomliga nattliv.

Klimatkompenserad resa
fr. 6 432:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda torsdag 5 oktober. Cristal, Geneve.

Sök pris och boka

Var ligger Geneve?

Karta Geneve

Karta över Geneve

Restid från Stockholm: 2 timmar 40min

Öppna karta

Andra resmål i Schweiz

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!