Arlanda

Souq Waqif Boutique Hotels At Tivoli

5.0

Doha, Qatar

Läckert boende med en mystik atmosfär

Här bor du med bästa läge runt om på den äldsta marknaden, Souq Waqif. Rummen är utspridda i nio olika små boutiquehotell på marknadsplatsen och inget rum är det andra likt. Hotellen är vackert inredda i arabisk stil och med en känsla av tusen och en natt. Till strandpromenaden är det ca 300 meter och här hittar du sevärdheter som Museum of Islamic Art, MIA Parken och båthamnen där Dhow-båtarna ligger.

Strand & pool

Rofyllda stunder vid poolen på Al Mirqab

Vill du ta ett dopp i poolen efter en dag på marknaden eller på upptäcksfärd runt om i Doha så hittar du poolen på hotell Al Mirqab. Här kan du koppla av en stund på en solstol och svalka dig i poolen. Känner du för att aktivera dig finns även gym här. På Al Jasra finns spaavdelningen med hamam och gym.

Salta bad på fina stränder

Närmaste stranden från hotellet ligger ca 3,5 kilometer bort, nedanför hotellet Sharq Village. Här hittar du Oasis Beach Club med både poolområde och strand. Fina stränder finns även vid West Bay och ute på ön, The Pearl. Många av stränderna är privata och hör till hotellen som ligger intill, här får du oftast betala en avgift för att utnyttja både pool och strand. En allmän strand ligger vid Katara Cultural Village, ljuvlig sandstrand och turkost vatten. Här råder dock bikiniförbud, en mer heltäckande klädsel krävs. Hotellet arrangerar också båtturer ut till Banana Island.

Mat & dryck

Inga måltider ingår.

Fördelat på de olika hotellbyggnaderna ligger restaurangerna. La Piazza är en frukostrestaurang där det bjuds på varierade bufféer av både internationella och lokala rätter. Här ligger även patisseriet där du kan dricka en god kopp kaffe och smarriga bakelser. Dessa hittar du på Al Bidda boutique hotel. På Al Mirqab finns Al Terrace som serverar alla måltider på libanesiskt vis. På takterrassen av hotel Arumaila Boutiqe hittar du Al Matbakh som bjuder på indiska rätter och på Al Jomrok finns Al Shufra Arabic Lounge där du njuter av vacker utsikt över Dohas skyline i arabisk atmosfär. På Al Jasra ligger Argan som serverar marockansk mat och även The Drawing room där du kan få lättare snacks och dryck.

Doha bjuder på genuina restauranger med superb lokal mat i soukerna, med influenser från mellanöstern, Nordafrika, Indien och Iran. Du hittar även restauranger med mer internationellt kök på de större shoppingcentren, den konstgjorda ön, The Pearl och längs strandpromenaden. Alkohol serveras inte på de lokala restaurangerna utan då får man äta på de bättre hotellen som håller hög klass. I Doha kan du såklart även äta snabbmat som McDonalds, Starbucks och andra kända matställen. På Museum of Islamic Art finns en topprestaurang som även har en stjärna i Michelinguiden.

Rum

Dubbelrum, 2‑3 personer

Vackert inredda rum i arabisk stil på 30-50 m² med dubbelsäng eller separata sängar. Bad/dusch, wc och hårtork. AC, tv, Nespresso kaffemaskin, minibar, wifi och säkerhetsbox. Möjlighet till extrasäng.

Qatars flagga

Doha: Varma vindar och orientalisk lyx omfamnar dig i spännande Doha

Doha

Qatars huvudstad Doha är bland många känd som en mellanlandning för resor långt österut men staden förtjänar mycket mer än så. Som värdland för fotbolls-VM 2022 har landet mångas ögon riktade mot sig. Doha är en modern storstad i ständig utveckling med spännande kultur, sagolika stränder och lyxiga hotell. Doha är å andra sidan även genuint arabisk med labyrintliknande souker och traditionellt folkliv.» Läs mer om Doha

Väder och badtemperaturer

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Fler hotell i Doha

» Se alla våra hotell i Doha