Arlanda

Resor till DohaQatar

Varma vindar och orientalisk lyx omfamnar dig i spännande Doha

Hur vill du bo i Doha?

Om Doha

Qatars huvudstad Doha är bland många känd som en mellanlandning för resor långt österut men staden förtjänar mycket mer än så. Som värdland för fotbolls-VM 2022 har landet mångas ögon riktade mot sig. Doha är en modern storstad i ständig utveckling med spännande kultur, sagolika stränder och lyxiga hotell. Doha är å andra sidan även genuint arabisk med labyrintliknande souker och traditionellt folkliv.

Doha bjuder på genuina restauranger med superb lokal mat i soukerna, med influenser från mellanöstern, Nordafrika, Indien och Iran. Du hittar även restauranger med mer internationellt kök på de större shoppingcentren, den konstgjorda ön, The Pearl och längs strandpromenaden. Alkohol serveras inte på de lokala restaurangerna utan då får man äta på de bättre hotellen som håller hög klass. I Doha kan du såklart även äta snabbmat som McDonalds, Starbucks och andra kända matställen. På Museum of Islamic Art finns en topprestaurang som även har en stjärna i Michelinguiden.

-

Het storstad med sandstränder och påkostade hotell

Det solsäkra klimatet tillsammans med en relativt kort flygtid gör Doha till en perfekt plats för en långweekend eller semestervecka. Al Corniche, den sju kilometer långa strandpromenaden, leder från Downtown Doha hela vägen till West Bay med sina höga skyskrapor och flådiga byggnader. Precis som Dubai på andra sidan Persiska viken har Doha en konstgjord ö, The Pearl med shopping, lyxhotell och magiska sandstränder.

Vackra museum, fartfyllda utflykter och färggranna marknader

Doha bjuder på ett kargt ökenlandskap utanför stadskärnan men också böljande sanddynor som är populära för adrenalinhöjande jeepturer. För dig som gärna vill ha en lugnare upplevelse kan du prova på en båttur med en av de handgjorda träbåtarna som kallas Dhow. Shopping är också kul i Doha. Här finns stora shoppingcenter med internationella affärer, tivoli och biografer. Sen finns soukerna. Den äldsta heter Souq Waqif och har en egen del där de berömda falkarna säljs.

Var ligger Doha?

Karta Doha

Väder och badtemperaturer

Den bästa tiden att semestra i Doha är mellan oktober-april då temperaturen är som behagligast och håller sig normalt mellan 25-35 grader. Det är även under denna period som det kan komma lite regn men det är oftast inget långvarigt utan spridda skurar. Under sommarmånaderna maj till september är det oftast väldigt varmt och torrt med dagstemperaturer på över 40 grader och hög luftfuktighet. Vattnet är varmt och badvänligt hela året, mellan 20-33 grader beroende på säsong.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.