Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Sesimbra Portugal

Sesimbra

Mysiga Sesimbra bjuder på ljuvliga sandstränder och förtrollande natur

Våra hotell i Sesimbra

Om Sesimbra

Sesimbra är en välbevarad portugisisk pärla med magiska sandstränder längs den vackra kuststräckan. Den gamla fiskebyn har växt och är idag är populär turistort där den genuina karaktären och portugisiska kulturen fortfarande dominerar. Ett stort plus i kanten är det tacksamma läget bara drygt 30 minuter söder om huvudstaden Lissabon. Den charmiga byn Sesimbra ligger längs halvöns södra kust med de natursköna bergen Serra da Arrabida som närmaste granne.

Aktiv semester både på hav och land

Naturparken Arrabida bjuder på oändliga möjligheter och aktiviteter. Här kan du vandra och cykla bland vinodlingar, genom trolska skogar och över höga berg. Nedanför klipporna hittar du undangömda stränder och längs kusten kan du paddla kajak eller ta en båttur för att se delfiner eller kanske en val. Den nordvästra kusten är känd för sin surfing, besök Costa da Caparica och lär dig bemästra vågorna. Missa heller inte det moriska slottet med vidunderliga vyer och de dramatiska klipporna i Cabo Espichel med dinosauriespår och sin gamla pilgrimskyrka.

Havets läckerheter njuts bäst färskfångade

Sesimbra är en pittoresk fiskeby med trevlig strandpromenad som kantar den långa sandstranden. Här ligger restauranger och barer sida vid sida och bjuder på obegränsad panoramautsikt över havet. Från strandpromenaden leder smala kullerstensgator och gränder upp genom den mysiga byn. Såklart är fisk och skaldjur huvudingrediensen på restaurangernas menyer, specialiteten heter Arroz de Marisco och serveras i en stor lergryta som räcker till hela sällskapet. Till detta dricker du ett glas vin från Jose Maria de Fonsecas populära viner.

Klimatkompenserad resa

Var ligger Sesimbra?

Karta Sesimbra

Karta över Sesimbra

Restid från Stockholm: 4 timmar 25min

Öppna karta

Andra resmål i Portugal

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!