Arlanda

Resor till MadeiraPortugal

Sagolika Madeira spirar och blomstrar som aldrig förr

Hur vill du bo på Madeira?

Om Madeira

Madeiras behagliga klimat och dramatiska natur lockar året runt, här semestrar du prisvärt och kulturellt med bra boende nära den ljuvliga huvudstaden Funchal. Större delen av Madeira är naturreservat. Här hittar du Laurisilva, ett trolskt urgammalt skogsområde och naturliga bassänger vid klippkanterna längs kusten där bränningarna nästan sköljer över dig. De gamla bevattningskanalerna är idag vandringsleder i trånga passager och bjuder på magnifika vyer och utmaningar.

Gamla fisketraditioner gör att du kan njuta lite extra mycket av just fisk och skaldjur här på Madeira. Fiskebyn Camara de Lobos vaknar till på helgerna, en vacker liten by med vita stenhus och färggranna fiskebåtar och trevliga barer. Funchals gamla stad är full av restauranger, barer och nattklubbar. Prova nationalrätten Espada, friterad eller stekt och serveras helst med banan. Sötsaker är också populärt, honungskakan Bolo de Mel är välkänd. Madeiravin är en självklart present till de där hemma.

-

Funchals charmfulla gamla stadsdel bjuder på en stor portion nymodighet

I Funchal föddes fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, besök hans museum eller strosa runt i saluhallen bland blomsterprakt och spännande dofter. I gamla stans kullerstensgränder blandas den gamla arkitekturen med mer moderna byggnader, du äter god mat i vackra restaurangträdgårdar och dricker drinkar på hippa barer medan hamnstaden reser sig som en amfiteater bakom dig. Det berömda Madeiravinet måste provsmakas och passar till både mat och sötsaker.

Mäktig natur och äventyrsfulla aktiviteter

Madeira är blomstrande vackert, särskilt om våren då du kan besöka blomsterfestivalen som har en lång tradition. Det är inte för inte som Madeira kallas för den flytande trädgården. Höga berg och djupa dalar, öppna landskap och magiskt lummiga skogar, här finns allt. Njut av ön på hästryggen, spela golf, vandra eller åk på valsafari. Madeira bjuder på äventyr, sevärdheter och kulinariska smakupplevelser.

Var ligger Madeira?

Karta Madeira

Väder och badtemperaturer

Klimatet på Madeira är subtropiskt, alltså varmt året om. Uppe i bergen är det lite kyligare och här faller också lite mer regn under vintermånaderna men inga större mängder. Temperaturen ligger i snitt mellan 18-25 grader året runt. I maj börjar temperaturen att stiga och når drygt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. De varmaste månaderna är juli-september då temperaturen ligger på runt 25 grader. Vattentemperaturen ligger på ca 18-23 grader under året. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Portugal