Arlanda

Resor till Vilamoura i AlgarvePortugal

Fashionabel golfresort med breda gyllene sandstränder

Om Vilamoura

Vilamoura är en smakfull och välordnad ort öster om Albufeira. Här badar du på magnifika stränder av hög klass och de är perfekta för barnfamiljen, med vågbrytare ute i havet som gör att vattnet är lugnare än på västra sidan. Med sin exklusiva marina där båtarna överglänser varandra är restaurang och nöjeslivet utbrett och det finns inte mycket kvar att önska. Spelar du dessutom golf är du verkligen på rätt ställe med många banor nära.

Många restauranger, caféer och några barer i Vilamouras marina men även i byarna runt omkring.

Upptäck charmen i Algarves byar och landsbygd

Promenerar du österut kommer du till den ursprungliga badorten Quarteira. Här är stämningen mer avslappnad och lokal med en fiskehamn och marknad. Den vackra strandpromenaden leder ovanför Praia de Quarteira och du hittar både affärer, caféer och restauranger längs med. Tar du dig inåt landet med bil och vill uppleva mer av den portugisiska kulturen så besöker du den charmanta byn Loulé bara 15 kilometer bort.

Var ligger Vilamoura?

Karta Vilamoura

Väder och badtemperaturer

Klimatet i Algarve är detsamma som för övriga Sydeuropa med torra, soliga somrar och lite mer moln och regn under vinterhalvåret. Redan i mars börjar temperaturen att stiga och når runt 18 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 20 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på drygt 20 grader under sommaren, Algarvekustens vatten är lite varmare än vad Portugals västkust bjuder på och är heller inte lika känsligt för temperatursvängningar. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Algarve