Annorlunda boende i restaurerad fiskeby
Ett unikt eco-hotell i nationalparken Ria Formosa. Hotellet var tidigare ett tonfiskeläge där fiskarna och deras familjer bodde. Kapellet är välbevarat och används nu för vigslar och dop, skolan är idag plats för barnklubb och bageriet ett museum. Du kan prova aktiviteter som fågelskådning eller ta med ut på båtturer. Till stränderna på ön Tavira tar du dig på några minuter med båt. Här bor du bekvämt med både pool, restaurang och bar på området.
Strand & pool
Barnpool med rutschkanor
Poolområdet är utformat som en stjärna runt den oregelbundna poolen. Runt om finns grönskande gräsmatta och lummiga träd i den stora trädgården. Poolen lockar till många glada bad och sköna simturer. För de mindre barnen finns en separat barnpool intill med rutschkanor för att roa även de små gästerna. De kan också göra av med spring i benen i barnklubben eller på lekplatsen. För de vuxna finns en spaavdelning med inomhuspool, jacuzzi och turkiskt bad, passa på när du får lite tid på egen hand att utforska även denna del.
Barnvänlig sandstrand nedanför hotellet
Nedanför hotellet leder Ria Formosas kanalsystem. Från hotellets sandstrand kan du vada ut i vattnet som är långgrunt och perfekt för barnen att plaska i. Vill du bada i havsvatten med vågor får du ta dig till ön Tavira, dit du åker båt från hotellets pir. Sagolika sandstränder, långsträckta och fulla av finkornig ljus sand där du kan promenera längs vattenkanten så långt bort du kan se. Här kan du tillbringa dagen på en solstol eller så tar du med dig din handduk och hittar din egen plats där du kan borra ner fötterna i sanden. Restaurang och bar hittar du på östra sidan, nedanför färjeläget på ön.
Mat & dryck
Frukostbuffé ingår.
Salinas heter hotellets huvudrestaurang som serverar frukostbuffé varje morgon för en bra start på dagen. Vill du kan du äta både lunch och middag här med, då i bufféform eller ā la carte. Hotellet har ytterligare en restaurang som bara är öppen under högsommaren juni- september, här kan du under lunch och eftermiddag njuta av tapas eller grillat med något gott att dricka till. Hotellets bar heter Quatro Águas och är en bra avslutning på kvällen innan en god natts sömn hägrar.
Mot tillägg: Halvpension.
I Algarve är huvudingrediensen oftast fisk och skaldjur då fiske är en stor del av vardagen. I inlandet är köket lite annorlunda, mycket lamm och fläskkött med kikärtor och olika slags bönor. Det europeiska kökets smaker blandas med influenser från norra Afrika och Mellan Östern. Portugals nationalrätt är Balcalhau som är gjord på torkad fisk, en annan populär rätt i Algarve är Cataplana, en gryta av fisk och skaldjur och ofta även någon smakrik korv som chorizo. Vitlök, persilja och koriander är vanliga kryddningar men alla restauranger har sitt eget recept. Algarve har en lång tradition av att producera viner, framförallt portvin.