Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Tavira i Algarve Portugal

Tavira

Pittoreska Tavira bjuder på en genuin portugisisk atmosfär

Om Tavira

Charmiga Tavira hittar du på Algarves östra sida, nära den spanska gränsen. Floden Gilao delar staden som är full av kullerstensgator, låga hus och vackra kyrkor. Historisk med lämningar från den moriska tiden, broar, slottet och ljuvliga torg som mynnar ut i smala gränder, en riktig småstadsidyll. Längs floden finns den välbesökta saluhallen, uteserveringar och småbutiker. Vill du aktivera dig tar du dig ut på floden och paddlar kajak eller paddleboard.

Transfertid med taxi till Tavira ca 30 min

I Tavira samlar du på minnen

Det natursköna landskapet runt staden inkluderar naturparken Ria Formosa med öppna vyer, laguner och ett rikt fågelliv. På kort avstånd finns två högklassiga golfbanor och för dig som vill sola och bada bjuder sandön Ilha de Tavira på helt underbara sandstränder. Hit kommer du med badbåt från stan eller hamnen Quatro Aguas. Är du shopping- eller storstadsfantast tar du dig enkelt till Faro som ligger knappt fyra mig bort med tåg eller buss.

Restauranger i Tavira

I Algarve är huvudingrediensen oftast fisk och skaldjur då fiske är en stor del av vardagen. I inlandet är köket lite annorlunda, mycket lamm och fläskkött med kikärtor och olika slags bönor. Det europeiska kökets smaker blandas med influenser från norra Afrika och Mellan Östern. Portugals nationalrätt är Balcalhau som är gjord på torkad fisk, en annan populär rätt i Algarve är Cataplana, en gryta av fisk och skaldjur och ofta även någon smakrik korv som chorizo. Vitlök, persilja och koriander är vanliga kryddningar men alla restauranger har sitt eget recept. Algarve har en lång tradition av att producera viner, framförallt portvin.

Klimatkompenserad resa
fr. 7 659:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda onsdag 18 oktober. Del i dubbelrum. Vila Galé Tavira, Algarve.

Sök pris och boka

Våra hotell i Tavira

Var ligger Tavira?

Karta Algarve
Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!