Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Portimao i Algarve Portugal

Portimao

Portimao är full av portugisisk kultur och charm

Om Portimao

Portimao är känd som sardinernas huvudstad men är även västra Algarves största stad. En genuint portugisisk storstad med många bofasta invånare och en perfekt utgångspunkt när du vill ta dig runt längs Algarvekusten. En vänlig och avslappnad atmosfär vilar över staden till skillnad mot den livliga badorten Praia da Rocha som ligger drygt två kilometer söderut. Portimao bjuder på bra restauranger och mysiga gågator med butiker i den gamla stadsdelen och en fantastisk hamnpromenad framför Rio Arade. Staden var en viktig fiskeindustri och arvet lever kvar.

Transfertid med taxi till Portimao ca 45 min

Praia da Rocha är för den kräsne strandälskaren

Praia da Rocha, kanske Europas vackraste strand ligger vid flodens mynning och har en elegant marina och livlig atmosfär. Den populära sandstranden är både lång och bred med rödfärgade klippor bakom, ju längre västerut du går desto mer klippformationer och grottor kan du utforska. Ovanför klipporna går strandpromenaden som är full av restauranger, hotell och nöjesliv. Flera högklassiga restauranger håller till på hotellen med sagolik utsikt över havet, shopping däremot finns i staden Portimao.

Restauranger i Portimao

I den gamla stadsdelen finns gott om trevliga restauranger och barer men också vid hamnen. Staden var tidigare centrum för sardinfisket men idag är hamnarna omgjorda till promenadstråk. Äta sardinder kan du dock fortsatt göra. Även vid stranden Praia da Rocha finns gott om restauranger.

Klimatkompenserad resa

Våra hotell i Portimao

Var ligger Portimao?

Karta Algarve
Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!