Arlanda

Resor till Olhao i AlgarvePortugal

Portugisk småstadskänsla i Olhao med närhet till historiska Faro

Om Olhao

Olhao ligger på östra sidan av Algarve bara tio minuter med bil från storstadspulsen i Faro. Det är den största fiskehamnen i området och såklart bjuds du på kulinariska läckerheter från havet var du än väljer att äta. De historiska delarna av staden bjuder på mysiga kullerstensgator och vackert utsmyckade hus i morisk stil. Den långa gatan Avenida 5 de Outubro ligger framför vattnet och här finns de välkända marknadsbyggnaderna och många soliga trottoarcaféer.

Olhao som har Algarves största fiskehamn är naturligtvis känd för sitt fantastiska kök. Du serveras havets läckerheter på restaurangerna i stan och vill du köpa med dig för att laga själv besöker du marknaden vid havet. Mataffärer hittar du i staden och det finns även större shoppingcenter.

Magiskt vackra sandstränder på naturskyddade öar

Den natursköna nationalparken Rio Formosa med sitt kända fågelparadis och unika läge hittar du här. Naturparken skyddas av flera öar bland annat Ilha da Culatra och Ilha da Armona där det finns magnifika sandstränder. Vit sand och kristallklart vatten så långt ögat når, perfekt för dig som tycker om att snorkla. Ta färjan från hamnen i Olhao till någon utav öarna och promenera den korta biten över ön för att njuta av de sagolika sandstränderna.

Var ligger Olhao?

Karta Olhao

Väder och badtemperaturer

Klimatet i Algarve är detsamma som för övriga Sydeuropa med torra, soliga somrar och lite mer moln och regn under vinterhalvåret. Redan i mars börjar temperaturen att stiga och når runt 18 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 20 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på drygt 20 grader under sommaren, Algarvekustens vatten är lite varmare än vad Portugals västkust bjuder på och är heller inte lika känsligt för temperatursvängningar. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Algarve