Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Olhao i Algarve Portugal

Olhao

Portugisk småstadskänsla i Olhao med närhet till historiska Faro

Om Olhao

Olhao ligger på östra sidan av Algarve bara tio minuter med bil från storstadspulsen i Faro. Det är den största fiskehamnen i området och såklart bjuds du på kulinariska läckerheter från havet var du än väljer att äta. De historiska delarna av staden bjuder på mysiga kullerstensgator och vackert utsmyckade hus i morisk stil. Den långa gatan Avenida 5 de Outubro ligger framför vattnet och här finns de välkända marknadsbyggnaderna och många soliga trottoarcaféer.

Transfertid med taxi till Olhao ca 15 min

Magiskt vackra sandstränder på naturskyddade öar

Den natursköna nationalparken Rio Formosa med sitt kända fågelparadis och unika läge hittar du här. Naturparken skyddas av flera öar bland annat Ilha da Culatra och Ilha da Armona där det finns magnifika sandstränder. Vit sand och kristallklart vatten så långt ögat når, perfekt för dig som tycker om att snorkla. Ta färjan från hamnen i Olhao till någon utav öarna och promenera den korta biten över ön för att njuta av de sagolika sandstränderna.

Restauranger i Olhao

Olhao som har Algarves största fiskehamn är naturligtvis känd för sitt fantastiska kök. Du serveras havets läckerheter på restaurangerna i stan och vill du köpa med dig för att laga själv besöker du marknaden vid havet. Mataffärer hittar du i staden och det finns även större shoppingcenter.

Klimatkompenserad resa

Våra hotell i Olhao

Var ligger Olhao?

Karta Algarve
Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!