Arlanda

Resor till Albufeira i AlgarvePortugal

Populära Albufeira pulserar både dag och natt

Om Albufeira

Albufeira är Algarves största turistort känd för dess sagolika stränder och livliga nöjesliv. Albufeira ligger i stort sett i mitten av Algarves kustlinje och det är här stränderna ändrar karaktär från de klippigare stränderna i väst till de lite flackare stränderna i öst. Staden har en vacker gammal stadsdel med låga vitkalkade hus och kullerstensgator direkt ovanför stranden och lockar med många restauranger och romantiska promenader.

I Albufeira finns många restauranger och barer. Du hittar både små genuina matställen till snabbmatsrestauranger. Känd för sitt pulserande nattliv på partygatan The Strip.

-

Pärlband av gyllene sandstränder

Marinan i Albufeira är ljuvlig med sina färggranna pastellfärgade hus, mysiga uteserveringar och båtarna som ligger tätt på varandra. I hamninloppet ligger en av de vackra små stränderna Praia da Baleeira. Stränderna avlöser varandra, den ena tjusigare än den andra, Praia do Peneco med sin hiss, Praca dos Pescadores och bort mot Praia do Oura. Ovanför den sistnämnde stranden börjar partygatan, The Strip kort och gott med mängder av restauranger, barer och nattklubbar.

Familjefavorit med bra shoppingmöjligheter

Albufeira är mer än bara själva staden, stränderna ligger flera kilometer utanför stadskärnan som Praia da Galé i väst och Olhos de Agua i öst. Här finns allt från stora shoppingcenter med kända varumärken som H&M och Zara till charmiga marknader där du hittar mycket gott direkt från havet bland annat. Här finns mängder av golfbanor inom kort avstånd och för familjen vattenparken Zoomarine.

Var ligger Albufeira?

Karta Albufeira

Väder och badtemperaturer

Klimatet i Algarve är detsamma som för övriga Sydeuropa med torra, soliga somrar och lite mer moln och regn under vinterhalvåret. Redan i mars börjar temperaturen att stiga och når runt 18 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 20 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på drygt 20 grader under sommaren, Algarvekustens vatten är lite varmare än vad Portugals västkust bjuder på och är heller inte lika känsligt för temperatursvängningar. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Algarve