Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Algarve Portugal

Om Algarve

Algarve ligger på Portugals sydkust och har en 155 kilometer lång kuststräcka med flera populära städer och turistorter. Den sträcker sig från Kap Sankt Vincent i väst, Europas sydvästligaste punkt även kallas världens ände, till spanska gränsen i öst. Här bor ca 400 000 bofasta invånare.

Ta sig till Algarve

Flyget landar på flygplatsen i Faro ca fyra kilometer väster om regionens huvudstad. Utanför avgångshallen hittar du busshållplats för lokalbussen, nr 16 eller vanligare benämnd som "pink lane". Den går från flygplatsen till busstationen i Faro, resan tar ca 20 minuter. Från Faro kan du sen ta en annan buss till den stad eller strand du vill åka till. Enkel biljett till Faro från flygplatsen kostar ca 25 kronor. Taxi hittar du utanför terminalbyggnaden. Bilarna är antingen svarta och gröna eller vit-beige, inga andra bilar får ha dessa färgkombinationer. Resan tar bara ca 10 minuter till Faro. Priserna kan variera rätt mycket, mellan 100 och 250 kronor inom Faro, till tågstationen kostar det 100 kronor. Till Albufeira kostar det ca 300 kronor, till Portimao ca 400 kronor och till Vilamoura ca 225 kronor. Delad eller privat transfer kan även bokas i samband med att du bokar din resa.

Att ta sig runt

Längs Algarvekusten är det enkelt att ta sig runt med buss eller tåg. Att åka mellan Lagos och Faro tar ca en timme och 40 minuter och kostar enkel väg ca 80 kronor. Bussen kostar ca 65 kronor för samma sträcka och tar 20-30 minuter längre. Från Faro till Albufeira eller Tavira kostar tågbiljetten ca 35 kronor enkel väg. Du kan även åka tåg till både Lissabon och Porto från Faro. Buss är lite billigare och ett enklare alternativ om du inte ska åka så långt men i städerna kan det vara en del trafik. Taxi finns överallt och de kör på taxameter, annars gör upp om priset innan avresa.

Nöjen

Albufeira är den ort som erbjuder det största nöjeslivet längs Algarvekusten. Här hittar du flera shoppingcenter, Zoomarine Algarve och i centrum bargatan ? The Strip? med många restauranger, barer och nattklubbar. Faro är huvudstaden i Algarveregionen och har en gammal stadsdel med historiska lämningar som är väl värd ett besök. Här finns stora shoppingcenter och flera kulturella sevärdheter. Logos, Olhao och Tavira är charmanta städer med mysiga stadsdelar med restauranger och barer, fler i Logos som är en större stad än både Olhao och Tavira. I Portimao genomsyrar det portugisiska vardagslivet staden medan stranden Praia da Rocha, en av kustens finaste bjuder på ett stort utbud av restauranger och nöjesliv. Vilamoura har en lyxig marina där du hittar flera restauranger i övrigt lever du ett högklassigt resortliv här och även i Vale de Lobo som är kända golfresmål.

Stränder

Algarve har fantastiska sandstränder hela vägen längs den 155 kilometer långa kuststräckan. Den västra sidan bjuder på mer dramatiska scener med höga klippor av sandsten och många små grottor. Stränderna avskärmas av bergen och på många ställen kan du bara nå stränderna från havet. Den östra sidan har de mer klassiska sandstränderna, långa och breda med gyllene sand. Längs hela kusten kan du prova på olika vattensporter och du kan paddla både kajak och paddleboard genom grottor och klippavsatser. På den östra sidan ligger naturparken Ria Formosa med ett enormt fågelliv, laguner, våtmark och kanaler. Njut av de natursköna omgivningarna från båt. Utanför naturparken ligger öar fyllda av ljuvliga sandstränder där du kan spendera dagarna.

Barnvänligt

Algarves fina sandstränder framför allt den östra kusten är långgrunda och passar barnfamiljer. Många av stränderna nås dock via trappor. I närheten av Albufeira finns både vattenpark och zoo att besöka för att variera dagarna.

Pass & visum - Portugal

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet måste vara giltigt under hela vistelsen i Portugal. För vidare information hänvisar vi till Portugals ambassad: https://www.estocolmo.embaixadaportugal.mne.pt/sv/

Hälsa & vaccinationer - Portugal

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Algarve

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Portugisiska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: - 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!