Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Krakow Polen

Krakow

Medeltida charm i gemytliga Krakows mix av gammalt och ungt

Våra hotell i Krakow

Om Krakow

Krakows gamla stad med sitt stora torg och vackra Mariakyrka är dess stolthet. Mysiga kvarter med kullerstensgator, kaféer och avslappnad atmosfär. Studentstaden inger en ungdomlig stämning och det gamla judiska området Kazimierz slitna fasader gömmer gallerier, ölbarer och klubbar. Krakow är ett kulturellt centrum med muséer, slottet Wawel och socialistiska stadsdelen Nowa Huta. Missa inte Auschwitz, ett lärorikt men betungande minne om förintelsen.

Strosa runt bland Krakows butiker och marknader

På Rynek Glowny, torget i gamla stan hittar du den gamla tyghallen i en magnifik arkad. Här shoppar du hantverk och souvenirer samtidigt som du njuter av den vackra arkitekturen i saluhallen. Krakow är prisvärt och vill du hitta udda souvenirer så ta dig till någon av marknaderna som hålls på söndagförmiddagar i Hala Targowa eller i de gamla judiska kvarteren. Är du på jakt efter kläder så bege dig till något av de två varuhusen där utbudet är nästintill obegränsat.

I Krakow äter du gott, fikar och festar prisvärt

I Krakow spenderar du dagarna på stan; gå på kafé, någon sliten mjölkbar eller gemytlig restaurang. När kvällen gör sitt intåg besöker du bäst ölkaféer och vodkabarer. Bohemiska Kazimierz bjuder på nya pärlor medan lyxkrogar som Wierzynek ligger vid Rynek Glowny i gamla stan. I Krakow äter du god polsk husmanskost som Bigos, Pierogi, rödbetssoppan Barszcz och fläskkotlett med en sorts cognacsås. Det är prisvärt att äta ute och studentstaden lever upp när mörkret faller.

Klimatkompenserad resa
fr. 2 216:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda torsdag 12 januari. Wyspianski, Krakow.

Sök pris och boka

Var ligger Krakow?

Karta Krakow

Karta över Krakow

Restid från Stockholm: 1 timmar 55min

Öppna karta

Andra resmål i Polen

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!