Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Gdansk Polen

Gdansk

Polska Rivierans vackraste stad är historisk och prisvärd

Våra hotell i Gdansk

Om Gdansk

Mysiga Gdansk lockar med den perfekta kombinationen av strand och stad. Östersjökustens pärlor Gdansk, Sopot och Gdynia är i stort sett sammanväxta idag och kallas Trojmiasto eller Trippelstaden på svenska. Gdansk gamla stad ligger längs floden Motlawa där du kan åka båt eller strosa längs strandpromenaden. Sopot bjuder på hålligång om nätterna och sagolika strandbad på dagarna, medan Gdynia är lite modernare och en utmärkt shoppingstad.

Shoppa korv, vodka och bärnsten

Gamla stans underbara arkitektur och mysiga gränder är som hämtade ur en annan tidsepok. Promenera upp från floden längs gatan Mariacka, här ligger souvenirbutiker som säljer smycken i bärnsten och charmiga kaféer sida vid sida och atmosfären är fantastisk. Att shoppa i Gdansk är prisvärt och vill du gå loss i klädbutiker tar du dig bäst till Galeria Baltycka, ett shoppingcenter med över 200 butiker som ligger en kort bit utanför centrum.

Praktfulla hus bevarar Gdansk rika historia och delvis mörka minnen

Börja morgonen med en kaffe på någon av de många uteserveringarna längs flodens trevliga promenadstråk. Njut av de vackra byggnaderna, folklivet och förhoppningsvis solen. Promenera upp till det långa torget, Dlugi Targ, ett helt underbart torg med restauranger och kaféer. Besök saluhallen där du köper polska korvar och färska grönsaker. I en annan historisk byggnad ligger restaurang Brovarnia, trivsam och exklusiv med eget mikrobryggeri.

Klimatkompenserad resa
fr. 3 097:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda lördag 11 mars. Hampton By Hilton Old Town, Gdansk.

Sök pris och boka

Var ligger Gdansk?

Karta Gdansk

Karta över Gdansk

Restid från Stockholm: 1 timmar 20min

Öppna karta
Airtours service

Vistelsen är på egen hand

Andra resmål i Polen

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!