Arlanda

Resor till WienÖsterrike

Klassisk prakt till toner av operett, ståtliga julmarknader och läckra bakelser

Om Wien

Staden där både Freud och Mozart verkade är full av minnen från imperialismens tid blandat med modern konst. Den musikaliska storstaden bjuder på operett, vackra palats och Spanska ridskolan med de underbara vita lipizzanerhingstarna. Vintertid strålar Wien upp med fantastiska julmarknader, Glühwein-stånd och ljuvliga adventskonserter i den mäktiga Stefansdomen. Fika är ett måste, prova den världsberömda sachertårtan på just café Sacher.

-

Shoppa i lyxiga butiker och flanera på matmarknad

Graben, Kohlmarkt och Kärtnerstrasse, här hittar du alla kända butiker du kan tänka dig. Från H&M till Prada och Louis Vuitton. Wienborna själva shoppar hellre loss på Mariahilfer Strasse som börjar vid Museumsquartier och går hela vägen till Westbahnhof. Här finns allt mellan himmel och jord, även tvärgatorna är värda ett besök. Missa inte Naschmarkt med sin matmarknad och kulinariska upplevelser. Varje lördag är det loppmarknad här.

Himmelska bakverk i sitt esse

Wien har tack vare sitt centrala läge i Europa den bästa förutsättningen för att få färska råvaror till sitt kök. Många berömda kockar har valt att öppna restaurang i denna dynamiska storstad. Njut av traditionell Tafelspitz på Plachutta eller en enorm wienerschnizel med supergod potatissallad på Figlmüller. Cafébesöken blir många, de legendariska kaffehusen lockar med smarriga bakelser, apfelstrudel och sachertårta.

Hur vill du bo i Wien?