Sök och boka resa
Arlanda
Välj

SAS - varsel om strejk Läs mer här

Om Airtours

Miljö

Flyg

Att resande påverkar vår miljö och vårt klimat är ett faktum. För att minska effekterna av denna påverkan tar Airtours några aktiva ställningstaganden. Vi flyger merparten av våra flygningar med flygbolagen SAS och Norwegian, vilka är två av de mest miljömedvetna flygbolagen i Norden. SAS bedriver ett kontinuerligt miljöarbete där det långsiktiga målet är att minska koldioxidutsläppen med 25 % till år 2030. Vidare föryngrar SAS fortlöpande sin flygplansflotta och med en ny teknik för så kallade "gröna inflygningar" arbetar man för att halvera bränsleutsläppen vid t ex. landningar. Även Norwegian arbetar aktivt för att reducera koldioxidutsläppen, främst genom att investera i nya och modernare flygplan, vilka har en mindre miljöpåverkan. Norwegian använder sig också av "gröna inflygningar". 2018 blev Norwegian utnämnda till det mest bränsleeffektiva flygbolaget på transatlantiska rutter. Att resa med charterflyg är det minst miljöpåverkande sättet att flyga på, om man räknar bränsleförbrukning per resenär. Mer än 75 % av Airtours flygningar är med charterflyg. Även en betydande del av våra reguljära flygningar genomförs i samarbete med SAS och Norwegian.

Klimatkompensera med GreenSeat

Via företaget GeenSeat ger vi dig möjligheten att kompensera för den miljöbelastning som just din specifika resa orsakar. GreenSeat är en global organisation som erbjuder flygresenärer att kompensera för sina utsläpp. Summan du som passagerare betalar för att kompensera för din resa går till olika miljöprojekt som t ex. trädplantering men även utveckling av förnybara energikällor. Det finns givetvis även andra företag och organisationer genom vilka du kan göra din klimatkompensation.

Vill du veta mer om GreenSeat? Klicka här

Hotell

Vi på Airtours äger inte några egna hotell vilket gör att vi inte är direkt involverade i den dagliga driften av hotellen. Istället har vi avtal med respektive hotell på våra destinationer om ett antal rum per säsong. I samband med våra förhandlingar med hotellen är det en självklarhet att de ska följa de lagar, regler och miljöpolicys som finns i det land där hotellet verkar. Utifrån förutsättningarna för miljöarbete i det aktuella landet får hotellen redovisa för bl. a. sina inköp och hantering av avfall. Givetvis är det även viktigt för oss som researrangör att hotellen som vi samarbetar med uppmanar sina gäster och sin personal att agera på ett miljövänligt sätt.

Trädplantering med Vi-skogen

Som kund hos Airtours kan du även vara med och ge ett litet bidrag till vår gemensamma miljö. I samarbete med Vi-Skogen planterar i träd runt Victoriasjön i östra Afrika. I samband med bokningen av din resa med oss har du möjlighet att ge tio kronor i miljöbidrag. För varje tia lägger vi som företag samma belopp, per år ger detta ca 300 000 kr, vilket genererar plantering av ca 15 000 st. träd.

Läs mer om Vi-skogens arbete här

Vi-skogens logo