Sök och boka resa
Arlanda
Välj

Om Airtours

Miljö

Resandets negativa miljöpåverkan både i luften och på marken är ett faktum. För att minska de negativa effekterna tar Airtours några aktiva ställningstaganden. Vi flyger en stor del av våra flygningar med SAS och Norwegian som är två av de mest miljömedvetna flygbolagen. SAS presenterade 2008 en ny miljöstrategi med höga mål för att minska utsläppen. Detta jobbar de aktivt med, bland annat genom att förnya sin flotta och med en ny teknik för så kallade "gröna flygningar" som kan halvera bränsleutsläppen vid inflygningar och dessutom minska buller kring flygplatserna. Norwegian jobbar också aktivt för att reducera koldioxidutsläppen, främst genom att investera i nya flygplan för att hela tiden fortsätta minska sin miljöpåverkan. Norwegian använder sig också av "gröna inflygningar" och blev 2015 utnämnda till det mest bränsleeffektiva flygbolaget på transatlantiska rutter.

Att flyga charter är det mest miljövänliga sättet att flyga på, räknat i bränsleförbrukning per resenär. Det är en av anledningarna till att Airtours valt att även sätta in chartrade flyg till några av våra största cityresmål. Mer än 75 % av Airtours flygningar är med charterflyg. Även en stor del av de reguljära flygningarna utgörs av flyg med SAS samt med Norwegian.

Tillsammans med våra resenärer värnar vi om miljön

För att också aktivt bidra till miljön planterar vi träd tillsammans med våra kunder. Airtours erbjuder sina kunder att vid bokningstillfället ge fem kronor per person i ett miljöbidrag. För varje femkrona matchar vi våra resenärers bidrag och ger lika mycket till. Pengarna går oavkortat till Vi-skogens trädplantering runt Victoriasjön i östra Afrika.

Läs mer om Vi-skogens arbete här

Vi-skogens logo

Klimatkompensera för din resa

I samarbete med GeenSeat har du möjlighet att göra din resa lite grönare. På deras hemsida kan du enkelt räkna ut och kompensera för den miljöbelastning din flygresa bidragit till. Klicka här för att klimatkompensera för din resa

GreenSeat är en global organisation som hjälper resenärer att kompensera för de utsläpp deras flygresa bidragit till. Pengarna du som resenär betalar för att kompensera för din resa går till olika miljöprojekt så som trädplantering och satsningar på förnybara energikällor.

Vill du veta mer om GreenSeat? Klicka här