Arlanda

Resor till MauritiusMauritius

Lyxiga Mauritius är sinnebilden av strandparadiset

Hur vill du bo på Mauritius?

Om Mauritius

Mauritius är känt för sitt ljuvliga klimat och sagolika sandstränder med turkost vatten. Sin exklusiva atmosfär på läckra hotell med högklassig service och fantastiska pooler. Men Mauritius är mycket mer än så, här finns tät skog och höga berg, vattenfall och exotiska djur. Mauritius hör till Afrika men det känns mer som att vara i Asien, en fruktsallad av olika kulturer och människor från hela världen som lever i harmoni och respekt för varandra med välkomnande och leende ansikten.

Maten på Mauritius är en kulinarisk lyxresa, här finns franska, indiska och kreolska influenser, men även afrikanskt och kinesiskt. Du äter mat på Michelinrestauranger och "fine dining" till snacks som du köper på gatan precis som lokalbefolkningen. Matkultur från hela världen med en mauritisk touch. Chili och rom men även te smaksatt med vanilj är det som gäller. Mauritius är ingen partyö men vid de större stränderna finns barer och uteställen, i Grand Baie även några nattklubbar.

-

Kulturell mix av människor, puls, färger och naturfenomen

Runt ön finns ett korallrev som gör att vattnet på de allra flesta ställen är lugnt och bjuder på dykning och snorkling i världsklass. Surfkulturen på sydvästkustens stränder är unik och spelar du golf finns suveräna banor. Huvudstaden Port Louis bjuder på ett myllrande stadsliv, marknader, hästkapplöpning och en blandning av modern och kolonial arkitektur. För att uppleva det inre av Mauritius tar du dig till naturreservatet La Vallée de Ferney och Chamarel som är ett geologiskt fenomen av rang.

Ett himmelrike av paradisstränder

Soligt väder, god rom och gästfrihet möter du på Mauritius. Här breder sig de magnifika sandstränderna ut sig och de olika kusterna bjuder dig på sina pärlor. Norra delens stränder är plattare och fångar det mesta av solen, här finns många olika aktiviteter. Östkusten är lugnare och du hittar stilla turkosa laguner. Ta båten ut till den vackra ön Ile aux Cerf och bara njut. Den södra delen är vildare med branta klippor och vacker natur. Västkustens långa stränder passar alla medan den sydvästra är blåsigare för dig som tycker om att surfa.

Var ligger Mauritius?

Karta Mauritius

Väder och badtemperaturer

Till Mauritius reser du året om. Det soliga vädret värmer och temperaturen sjunker sällan under 25 grader dagtid. Sommaren på Mauritius är mellan november och april, då ligger temperaturen upp mot 30 grader på dagen och sjunker nattetid till drygt 20 grader. Det kan förekomma intensiva regn- och åskskurar men de är sällan långvariga och temperaturen är densamma. Mellan maj till oktober är det vinter, aningen svalare men för oss fortsatt varmt, runt 25 grader dagtid. På natten kan temperaturen sjunka till 17-18 grader. Vintern är aningens torrare men regnskurar förekommer. Vattnet temperatur ligger på mellan 23-27 grader året runt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.