Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Marrakech Marocko

Ta sig till Marrakech

Flygen landar på Marrakech Menara Airport som ligger ca 7 km sydväst om Marrakech centrum. Lokalbussen går från flygplatsen till torget Djemaa el-Fna i gamla stan var 20-30:e minut och kostar ca 30 kr enkel väg. Taxi finns och kostar ca 70 kr till staden, gör upp med chauffören innan ni åker. I stort sett alla chaufförer kommer att ge dig ett för högt pris till att börja med. Om du bokar en riad i medinan får du oftast gå sista biten då taxin inte kommer ända fram.

Att ta sig runt

I de olika stadsdelarna promenerar du enklast. Ska du åka inom staden så är det bäst att välja en Petit taxi, alltså små bilar som kör på taxameter. Se till att taxametern är påslagen annars kan det bli en jobbig diskussion när du kommer fram. Ska du åka till någon annan stad eller till flygplatsen är en Grand taxi bättre, där du delar taxin med andra. Här är det fasta priser och du gör upp om priset innan du åker. Minimitaxan ligger på ca 10 kr men betalar du 25 kr så kan du i stort sett ta dig från ena sidan staden till den andra på taxametern. Chauffören kommer alltid att försöka få lite extra betalt.

Nöjen

Torget Djemaa el-Fna, Jardin Majorelle parken som köptes av modeskaparen Yves Saint Laurents på 80-talet, Terres d'Amanar äventyrscenter med klättring, zipline, åsnepolo och mountain bikes, Hamam - de arabiska badhusen med ångbastu, magdans, vandra i Atlasbergen, shoppinggatan Rue Mouassine, Nordafrikas största nattklubb Pacha, golf

Var ska man bo?

De stora hotellen ligger utanför gamla stan. Guéliz är den nya delen av Marrakech med en mer västerländsk mentalitet med lyxiga butiker och trendiga restauranger. Nattlivet med diskotek och barer hittar du också utanför stadsmuren. I gamla stan, innanför muren finns små marockanska bed & breakfast, s.k. riad där du bor vackert ā la tusen och en natt. Dessa har ingen hiss men är oftast bara i två våningar.

Sevärdheter

Torget Djemaa el-Fna, Koutobiamoskén, Bahiapalatset och de saadiska gravarna, Berbermuseet, Palais Royale

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan hålls mellan 23/4-23/5 2020, då kan butiker och affärer hålla stängt och serviceverksamheten överlag gå lite långsammare. Det är inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång. Hotellens restauranger är normalt öppna som vanligt men de lokala är ofta stängda under dagtid.

Pass & visum - Marocko

Visum behövs inte för svenska medborgare vilka kan vistas i landet i upp till tre månader. Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemresa. För mer information hänvisar vi till Marockos ambassad på telefon 08-54551130

Hälsa & vaccinationer - Marocko

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. Ingen övrig vaccinering är obligatorisk. För övrig information hänvisar vi till din vaccinationscentral.

Snabbfakta – Marrakech

  • Valuta: Marockansk dirham. (MAD)
  • Språk: Arabiska Franska
  • Elektricitet: 220 V.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!