Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Marrakech Marocko

Marrakech

En annorlunda weekendstad där fantasin kommer ikapp med verkligheten

Våra hotell i Marrakech

Om Marrakech

Fängslande Marrakech bjuder på mystik och spänning, en intensiv atmosfär och starka dofter. Denna färgstarka stad lockar med en blandning av gammalt och nytt, rosatonade hus och en orientalisk mentalitet. Hjärtat av gamla stan är det världsarvslistade torget Djemaa el-Fna där ormtjusare, akrobater och spågummor underhåller om dagarna. När solen går ner samlas man på torget bland osande matstånd där du smakar på de arabiska läckerheterna.

Underbara hantverk hittar du i virrvarret av smala gränder

I Medinan, den gamla stadsdelen innanför murarna hittar du Souken; hantverkskvarteren och basaren med sina 15000 små butiker och labyrintgränder. Att gå vilse är nästan ett måste! Bara njut av det vackra hantverket, ljuslyktor, smycken, tyger och kryddorna. Här ska du pruta men gör det med ett leende på läpparna och en vänlig ton. Insup mystiken och jargongen, kontrasten hittar du i Guéliz, den nya staden utanför stadsmuren där du hittar lyxiga butiker i västerländsk stil.

Marrakech bjuder på fantastiska dofter och smaker

Mintte är något du kommer bli bjuden på så fort du kikar in i någon av Soukens små butiker, sött och gott och en uppmaning till att handla något. När solen dalar tar du dig tillbaka till det stora torget och njuter av det marockanska köket. Här äter du lamm, grönsaksröror och Tagine med couscous och gärna någon söt sås. På senare år har Marrakech blivit trendigt tack vare alla internationella celebriteter som besöker staden. Nattklubbar och magdans hittar du utanför stadens murar.

Klimatkompenserad resa
fr. 15 024:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 4 nätter

Avresa från Landvetter onsdag 25 oktober. Riad Ifoulki, Marrakech.

Sök pris och boka

Var ligger Marrakech?

Karta Marrakech

Karta över Marrakech

Restid från Stockholm: 5 timmar 10min

Öppna karta

Andra resmål i Marocko

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!