Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Agadir Marocko

Om Agadir

Agadir ligger i södra Marocko direkt vid Atlantkusten, nära foten av Atlasbergen. Staden förstördes i en jordbävning 1960 och fick byggas upp på nytt, detta gjordes ca en kilometer söder om den ursprungliga platsen. Här bor idag ca 420 000 invånare.

Ta sig till Agadir

Flyget landar på Agadir-Al Massiras flygplats ca 25 kilometer sydöst om Agadir centrum. Du kan ta lokalbussen från flygplatsen till förorten Inezgane, nr 22, den kostar 4 dirham och därifrån får du byta buss till centrum av Agadir, den bussen kostar 3 dirham. För samma pris kan du få en plats i en delad taxi direkt från flygplatsen. Bussen går från huvudvägen strax utanför flygplatsen. Taxi finns utanför ankomsthallen, det kostar ca 200 dirham och tar ca 30 minuter. Du kan också beställa en privat taxi vid bokningen av resan.

Att ta sig runt

Det finns både lokalbussar och långfärdsbussar i Agadir. Det är billigt att åka lokalbuss men kan vara lite omständligt. Vill du åka längre bokar du biljetter i förväg till långfärdsbussarna. Enklast är ändå att åka taxi. Du kan ta en plats i en stor taxi och förhandlar priset beroende på hur många passagerare och vart ni ska. Ska du åka kortare resor är det bäst med en vanlig, liten taxi med taxameter, minimipris är 10 dirham. Inrikesflyg till de flesta större städer.

Nöjen

Längs strandpromenaden La Corniche finns många restauranger, caféer och barer, många restauranger med hög klass dit även lokalbefolkningen går. I marinan, La Marina d'Agadir trängs modebutiker, bra restauranger och loungebarer. Ovanför stranden ligger affärskvarteren med bostäder och bra lokala restauranger. Här hittar du också marknaden, Souk al-Had med tusentals små stånd, där de säljer allt mellan himmel och jord som bland annat frukt och grönt, kryddor, väskor, hantverk och skinnvaror. Många av hotellen har bra restauranger och barer men även nattklubbar och diskotek. Flera fina golfbanor om du vill spela en runda, vattensporter, tennis och kamelridning.

Stränder

Sandstranden i Agadir är sju kilometer lång med finkornig sand. Bred som flera fotbollsplaner och långgrund, perfekt för barnfamiljer. Det kan förekomma underströmmar och höga vågor, så var vaksam på det. Norr om Agadir ligger surfparadiset Taghazout.

Barnvänligt

Agadir är barnvänligt. Stranden är långgrund med finkornig sand. Många av hotellen har flera pooler och barnklubbar. I stan finns stora mataffärer som t ex Carrefour där man kan köpa både barnmat och blöjor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan hålls mellan 23/4-23/5 2020, då kan butiker och affärer hålla stängt och serviceverksamheten överlag gå lite långsammare. Det är inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång. Hotellens restauranger är normalt öppna som vanligt men de lokala är ofta stängda under dagtid.

Pass & visum - Marocko

Visum behövs inte för svenska medborgare vilka kan vistas i landet i upp till tre månader. Passet ska vara giltigt i sex månader efter hemresa. För mer information hänvisar vi till Marockos ambassad på telefon 08-54551130

Hälsa & vaccinationer - Marocko

Vi rekommenderar alla resenärer att vara vaccinerade mot hepatit A och B. Ingen övrig vaccinering är obligatorisk. För övrig information hänvisar vi till din vaccinationscentral.

Snabbfakta – Agadir

  • Valuta: Marockansk dirham. (MAD)
  • Språk: Arabiska Franska
  • Elektricitet: 220 V.
  • Tidsskillnad: 0 timmar

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!