Arlanda

Resor till AgadirMarocko

Agadir är ett prisvärt guldkorn där solen skiner och stranden glänser

Hur vill du bo i Agadir?

Om Agadir

Badvänliga Agadir lockar med sitt solsäkra klimat och sin korta flygresa. En modern stad med franska influenser och en fantastisk sandstrand. Cornichen, den underbara strandpromenaden som sträcker sig från marinan och fem kilometer söderut är kantad av restauranger och tjusiga hotell. Bakom stranden ligger det mer genuina Agadir med Talborjt kvarteren, där du äter läcker marockansk mat till bra priser men även affärskvarteren med marknaden Souk el Had.

Agadir har många restauranger, caféer och barer längs strandpromenaden och även i marinan. Här serveras internationell mat med hög kvalitet och många marockaner gillar att komma hit. Talborjtkvarteren är annorlunda, här äter du riktigt bra autentisk mat till en billig peng. Till maten dricker du gärna lokala viner. Tajine, lamm, grönsaksröror, couscous med söta såser och bröd är typiskt marockansk mat, myntate dricker man flera gånger om dagen.

-

Med turiststaden Agadir som bas är möjligheterna många

Agadir är Marockos största badort men har också en betydelsefull fiskehamn. En stad som på bara sekunder ödelades av en jordbävning 1960. De vindlande gatorna försvann och istället byggdes breda palmkantade avenyer och låga vitkalkade hus. Kvar uppe på berget är ruiner av muren från Kasbahn, det gamla fortet från 1500-talet. Vill du uppleva det mer äkta Marocko besök den tusenåriga staden Taroudannt eller den vita hippiestaden Essaouira.

Bekväm semester vid en av Atlantens bästa stränder

När du reser med Airtours till Agadir bor du på bra hotell nära den finkorniga sju kilometer långa sandstranden. Marocko är prisvärt och du bor på högklassiga hotell antingen direkt på stranden eller nära La Marina d'Agadir med sitt populära nöjesliv och modebutiker. Allt kretsar kring stranden när du är i Agadir, här spelas fotboll, du kan vindsurfa eller rida kamel. Vill du spela golf finns flera fina banor.

Var ligger Agadir?

Karta Agadir

Väder och badtemperaturer

I Agadir är vädret bra året runt och staden har över 300 soldagar. De varmaste månaderna är precis som i Sverige juli och augusti med temperaturer runt 30-35 grader och bara enstaka regndroppar. Havsbrisen svalkar och gör klimatet behagligt trots höga temperaturer. Hösten är lite svalare med temperaturer runt 25-30 grader, i november börjar temperaturerna att sjunka lite och det kan förekomma regniga dagar. Vintern, december till februari är de kyligaste månaderna men med temperaturer på runt 20 grader dagtid är det fortsatt väldigt behagligt. På kvällen sjunker temperaturen till runt 7- 10 grader och du kan behöva ha en jacka på. Det är också dessa månader det kommer mest nederbörd. På våren från mars och framåt stiger temperaturerna igen och ligger i maj runt 25 grader dagtid och ca 15 grader på natten. Vattentemperaturen ligger på ca 17-21 grader året runt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand. Vid akuta fall kan du nå vårt agentkontor där det finns engelsktalande personal på: 00212(0) 661114183.

Andra resmål i Marocko