Sök och boka resa
Arlanda

Utflykter på Malta Malta

Valletta och Malta Experience (halvdagstur)

Under vår guidade vandring genom de livliga gatorna i Valletta, kommer ni att upptäcka skönheten och charmen i den fortifierade staden byggd av riddarna 1566. Johanniterorden regerade över dessa öar i 268 år, och lämnade ett unikt kulturarv vilket Valletta är det största beviset för. Först njuter vi av den vackra utsikten från Upper Barracca trädgården och därefter besöker vi Johanneskatedralen samt Caragaggio´s mästerverk i Oratoriet och de flamländska vävda väggbonaderna i kyrkomuseèt. Johanneskatekatedralen härbärgerar ett av de mest fantastiska marmorgolven i världen. På vår vandring längs Republic Street, passerar vi Stormästarpalatset och det nyligen restaurerade St. Georgestorget innan vi avslutar med Malta Experience, ett bildspel som ger liv åt Maltas över tusenåriga historia.

Mdina (halvdagstur)

En halvdagsutflykt till den medeltida staden Mdina, vilken var Maltas förra huvudstad. De trånga och slingriga gatorna från öns arabiska period, leder oss till den imponerande bastionen varifrån vi får en fantastisk utsikt över stora delar av ön. Under vandringen upptäcker vi palats uppförda i olika byggnadsstilar som tex. Sicolo-Normandisk och Barockstil. Tiden står stilla i "den tysta staden" en pärla för filmindustrin. Vi lämnar Mdina via Grekiska porten för att fortsätta till Dingliklipporna. Utflykten avslutas med ett besök i den botaniska trädgården San Anton belägen vid Presidentpalatset som kan beskådas från utsidan.

Gozo (heldagstur)

Efter en tjugo minuter lång färjeresa kommer vi till Mgarrhamnen, som genast visar Gozo´s prägel och atmosfär. Er guide visar er runt Ggantija tempeln, de äldsta ostöttade och fristående monumenten i världen, daterade till långt före de stora pyramiderna i Egypten. Vi fortsätter med att besöka det medeltida Citadelet i Victoria, den fjordliknande viken i Xlendi och platsen där det blå fönstret tidigare fanns i Dwejra. Gozo är välkännt för sitt hantverk, speciellt spets och stickade varor. Besökare kan inte upphöra att bli betagna av öns prudande landsbygd, dess rofyllda atmosfär och hur olik hon är från det större Malta.

Hagar Qim tempeln, limestone heritage och lokal marknad (heldagstur)

Turen startar med ett besök i ett av Maltas äldsta stenbrott, vilket har gjorts om till en attraktion både för turister och lokalbefolkning, för att ge en god inblick i en av Maltas viktiga näringar. Bruket av kalksten inom byggnads industrin har användts i tusentals år. Magiken kring Maltas förhistoria berättar vi om i Hagar Qim, Maltas främsta förhistoriska lämning belägen med utsikt över det blå medelhavet och ön Filfla. Från Hagar Qim fortsätter vi till Wied iz-Zurrieq, varifrån man kan ta en båttur till de blå grottorna, kända för sitt kristallklara vatten. (Biljetten för båtresan ingår ej då båtresan är väderberoende). Efter lunch, åker vi bland annat genom lokala vinfält till det idylliska fiskeläget Marsaxlokk. Tid ges att på egen hand vandra genom marknaden längs kajen. Därefter fortsätter vi till grottan Ghar Dalam, där arkeologer har funnit bevis för att Malta tidigare varit en sammanhängande del av den europeiska landmassan.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!