Arlanda

Resor till Mellieha på MaltaMalta

I mysiga Mellieha badar du vid en av Maltas bästa sandstränder

Om Mellieha

I Mellieha finns en av Maltas bästa sandstränder, långgrund och barnvänlig med vit sand och flera restauranger och caféer i närheten, perfekt för barnfamiljer. Staden är belägen på en höjd med vacker utsikt över husen och stranden. Här finns många mysiga restauranger och barer men nöjeslivet är stillsamt och genuint. Från och till stranden eller stan beroende på var du bor tar du dig enkelt med lokalbussen.

Mellieha är relativt lugnt med ett lite mindre restaurangutbud än de andra orterna. Här hittar du restauranger, några barer och minimarkets i byn och köket är både genuint maltesiskt och internationellt. Vid stranden finns både restaurang och bar.

Var ligger Mellieha?

Karta Mellieha

Väder och badtemperaturer

På Malta är sommaren lång, den börjar redan i mars och slutar inte förrän i november. Klimatet på Malta är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen. I slutet av november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours engelsktalande representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa när du reser med Airtours charterflyg. Under vistelsen finns representanten tillgänglig delvis på hotellen och även på telefon för bokning av utflykter samt frågor alla dagar i veckan mellan kl. 09-19. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Traveltrade.

Andra resmål på Malta