Arlanda

Resor till Bugibba på MaltaMalta

Njut av härliga kvällspromenader längs Bugibbas populära strandpromenad

Om Bugibba

Bugibba är en av de största badorterna på Maltas norra del med ett bra utbud av restauranger, butiker och aktiviteter. Här badar du från klippor - många hotell har stegar eller bryggor så du enkelt tar dig ner i det kristallklara vattnet. Bugibba är relativt lugnt och bekvämt med en lång palmkantad strandpromenad som lockar till sköna joggingturer och romantiska kvällspromenader med härliga vyer.

Bugibba är litet men det finns ett varierat utbud av restauranger, kaféer och snabbmat. Här kan du äta pizza och pasta, hamburgare och kinesiskt men också mer traditionell maltesisk mat. Många glasskaféer längs strandpromenaden och både pubar och barer i de centrala delarna.

Var ligger Bugibba?

Karta Bugibba

Väder och badtemperaturer

På Malta är sommaren lång, den börjar redan i mars och slutar inte förrän i november. Klimatet på Malta är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen. I slutet av november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours engelsktalande representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa när du reser med Airtours charterflyg. Under vistelsen finns representanten tillgänglig delvis på hotellen och även på telefon för bokning av utflykter samt frågor alla dagar i veckan mellan kl. 09-19. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Traveltrade.

Andra resmål på Malta