Arlanda

Resor till MaltaMalta

Res på weekend till solsäkra Malta, hit kommer våren tidigt!

Hur vill du bo på Malta?

Om Malta

Till Malta reser du för en händelserik weekend med vännerna eller din kära, här bjuds på spännande historia, förstklassiga hotell och bra shopping. På Malta är det varmt och soligt, dess sydliga läge gör att du kan sola och bada mellan april och november. Ögruppen Malta består av tre öar, "Kyrkornas ö" Malta, lantliga Gozo med sitt berömda dykvatten och lilla charmiga Comino med sin vackra vik "Blue Lagoon".

-

Maltas orörda kust och kristallklara vatten ger oändliga möjligheter

På Malta ryms mycket semester på en liten yta, den vackra medeltidstaden Mdina mitt på ön bjuder på en sagoatmosfär och det är nästan att man fortfarande hör ljudet av hästhovars klapper mot kullerstensgatorna eka mellan husen i de vindlande gränderna. Malta har en magnifik arkitektur och kustlinje och har agerat scen åt många filminspelningar som Gladiator och Troja dessutom har Malta Medelhavets bästa dykvatten.

Malta är soldyrkarnas paradis - här kan du bada in i november

Med Airtours reser du både på weekendresor och sol- och badveckor till solsäkra Malta, här har du vårväder redan i mars och huvudstaden Valletta lockar par i alla åldrar till romantiska helger i storstadsatmosfär. Även St Julian's och Sliema är perfekta för en weekend men lika gärna stannar du en vecka för sol och bad, shopping och härligt nattliv. Bugibba och Mellieha passar dig som vill ha det lite lugnare.

Var vill du bo på Malta?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Malta?

Karta Malta

Väder och badtemperaturer

På Malta är sommaren lång, den börjar redan i mars och slutar inte förrän i november. Klimatet på Malta är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar. I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen. I slutet av november övergår vädret till lite ostadigare och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Airtours engelsktalande representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa när du reser med Airtours charterflyg. Under vistelsen finns representanten tillgänglig delvis på hotellen och även på telefon för bokning av utflykter samt frågor alla dagar i veckan mellan kl. 09-19. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Traveltrade.