Arlanda

Resor till RigaLettland

Spastaden Riga lockar med sin närhet och charmerande gamla stad

Om Riga

Riga är brokig, charmerande och naturskön. Staden är vackert belägen vid floden Daugava och omgiven av grönskande parker, sjöar och trolska skogar. Den gamla stadsdelen Vecriga med sina mysiga kullerstensgränder och vackra hus är ljuvlig att strosa runt i. Riga bjuder på vacker arkitektur med byggnader i jugendstil, prisvärd livsstil och en kort flygresa. Den perfekt staden för en weekend med spa, god mat och hippt nöjesliv.

-

Rigas lokala designers är heta

I Riga shoppar du precis som i andra storstäder, De kända klädkedjorna hittar du i shoppingcentren medan lokala designbutiker och hantverk finns i stan. Riga är känt för sin bärnsten, stickade tröjor, linnelakan och lädervaror men också sitt svarta balsam, en likör gjord på 24 ingredienser. Centralmarknaden vid tågstationen är enorm, här hittar du mat, frukt och hantverk bland mycket annat. Ett annat trevligt shoppingkvarter är Berga Bazar med butiker och kaféer.

Unna dig i prisvärda Riga

Det lettiska köket har varit känt för sin rätt feta mat och sparsmakade kryddning, nationalrätten är en gryta på bönor, rökt kött och lök. Men dagens Riga har med nytänkande och nordiska influenser skapat ett helt nytt kök där råvarorna lyfts fram. På finkrogen Vincents flockas kändisar som Elton John och Prins Charles. Gamla stan är fylld av restauranger, konditorier och kaféer. Det hippa utelivet hittar du kring Aristida Briana iela 9 och Miera iela i centrum.

Hur vill du bo i Riga?