Arlanda

Resor till ZagrebKroatien

Njut av en weekend med lugnt småstadstempo i sköna Zagreb

Om Zagreb

Zagreb är fylld av en underbar atmosfär, maklig och rofylld med gröna parker och rik på historia. Staden var betydelsefull redan under Medeltiden och här i Kroatiens spännande huvudstad möter gammalt nytt. Zagrebs gamla stad bjuder på kullerstensgränder, barockpalats och en magnifik katedral. Stadens centrala punkt, det folkliga torget Ban Jelacic delar Övre och Nedre Zagreb. Bergen Medvednica bakom staden är en fristad för många, här kan du vandra, åka skidor och bara njuta.

-

Torg med småbutiker och färggranna marknader

Shoppingen i Zagreb är intressant, här hittar du fortfarande många nationella märken och lokala varor. Längs huvudgatan Ilica kan du hitta det senaste inom kroatisk design men även många internationellt kända modekedjor. Här finns små antikvitetsaffärer och stora shoppingcenter som Kaptol Centre. Det stora marknadstorget med röda parasoller heter Dolac och bjuder på fantastiska blommor, frukter och grönsaker varje dag. En trappa ner hittar du kött-, fisk- och mejeriprodukter.

Kvällarna i Zagreb spenderas bäst på en trivsam kafébar

Många av gatorna i Zagrebs gamla stadsdel är bilfria och stadens kaféer och barer samsas om utrymmet. Den mysiga gatan Tkalciceva med pastellfärgade hus och trevliga uteserveringar är populär. Här spenderar många invånare helgerna, dagen börjar med kaffe för att ju längre dagen går övergå till starkare drycker. Zagrebs matscen bjuder på influenser från både inlandet, sina grannländer och den Adriatiska kusten. En specialitet i Zagreb är wienerschnitzel fylld med ost och skinka.

Hur vill du bo i Zagreb?