Arlanda

Resor till Vodice & Sibenik på Splits RivieraKroatien

Välordnat och familjevänligt med inslag av kultur, aktiviteter och god mat

Om Vodice & Sibenik

Vodice är en trivsam liten stad med vackra klapperstensstränder och en livlig marina. Den charmiga gamla stadsdelen med förtjusande gamla stenbyggnader och smala gränder är populär. Här hittar du ett brett kulturellt utbud och det sägs att det är Dalmatiens mest restaurangtäta stad. Den eleganta strandpromenaden är smyckad med palmer och blommor och leder hela vägen ner mot grannbyn Srima. Stranden sträcker ut sig på båda sidor om hamnen och bryts av med pirer och klippigare partier.

Restaurangutbudet är varierat och bra i både Sibenik och Vodice. Den senare nämns som Dalmatiens mest restaurangtäta stad. Här äter du framför allt traditionellt kroatiskt men det finns också restauranger som serverar internationella rätter. Mataffärer finns i Sibenik och utanför Vodice.

-

En stad full av historia på första parkett framför den sköna skärgården

Sibenik är närmaste storstaden som ståtar med en rik historia. Det sägs vara den enda staden längs den adriatiska kusten som är anlagd av kroaterna själva. Missa inte ett besök till den viktiga katedralen Sankt Jakob som står med på Unescos världsarvslista. Sibenik ståtar med en underbar natur och är vackert belägen med den kroatiska skärgården utanför och även Krka-flodens mynning där stadens skyddade naturhamn ligger.

Magnifikt landskap som bjuder på många möjligheter

Utflyktsmöjligheterna är många. Båtar går till Kornatiöarna som är en av Medelhavets tätaste skärgård. En del av öarna ingår i nationalparken Kornati som består av 89 obebodda öar med orört landskap. Här kan du snorkla och bada i det klara vattnet. En annan av Kroatiens mest kända nationalparker, Krka ligger också i närheten, här njuter du av fantastiska vattenfall, spegelblanka sjöar och ett varierat fågelliv.

Var ligger Vodice & Sibenik?

Karta Vodice & Sibenik

Väder och badtemperaturer

På Splits riviera råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

En representant från Airtours lokala samarbetspartner möter upp på flygplatsen. I övrigt är resan är på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Andra resmål på Splits Riviera