Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Vodice & Sibenik på Splits Riviera Kroatien

Vodice & Sibenik

Välordnat och familjevänligt med inslag av kultur, aktiviteter och god mat

Om Vodice & Sibenik

Vodice är en trivsam liten stad med vackra klapperstensstränder och en livlig marina. Den charmiga gamla stadsdelen med förtjusande gamla stenbyggnader och smala gränder är populär. Här hittar du ett brett kulturellt utbud och det sägs att det är Dalmatiens mest restaurangtäta stad. Den eleganta strandpromenaden är smyckad med palmer och blommor och leder hela vägen ner mot grannbyn Srima. Stranden sträcker ut sig på båda sidor om hamnen och bryts av med pirer och klippigare partier.

Transfertid med buss till Vodice & Sibenik ca 1h - 1h 30 min

En stad full av historia på första parkett framför den sköna skärgården

Sibenik är närmaste storstaden som ståtar med en rik historia. Det sägs vara den enda staden längs den adriatiska kusten som är anlagd av kroaterna själva. Missa inte ett besök till den viktiga katedralen Sankt Jakob som står med på Unescos världsarvslista. Sibenik ståtar med en underbar natur och är vackert belägen med den kroatiska skärgården utanför och även Krka-flodens mynning där stadens skyddade naturhamn ligger.

Magnifikt landskap som bjuder på många möjligheter

Utflyktsmöjligheterna är många. Båtar går till Kornatiöarna som är en av Medelhavets tätaste skärgård. En del av öarna ingår i nationalparken Kornati som består av 89 obebodda öar med orört landskap. Här kan du snorkla och bada i det klara vattnet. En annan av Kroatiens mest kända nationalparker, Krka ligger också i närheten, här njuter du av fantastiska vattenfall, spegelblanka sjöar och ett varierat fågelliv.

Restauranger i Vodice & Sibenik

Restaurangutbudet är varierat och bra i både Sibenik och Vodice. Den senare nämns som Dalmatiens mest restaurangtäta stad. Här äter du framför allt traditionellt kroatiskt men det finns också restauranger som serverar internationella rätter. Mataffärer finns i Sibenik och utanför Vodice.

Klimatkompenserad resa
fr. 7 349:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda lördag 28 september. Del i dubbelrum. Olympia, Splits riviera.

Sök pris och boka

Våra hotell i Vodice & Sibenik

Var ligger Vodice & Sibenik?

Karta Splits Riviera
Airtours service

Airtours lokala representant möter dig på flygplatsen vid ankomst och hemresa. Under vistelsen finns representanten tillgänglig på telefon. Telefonnumret får du vid ankomst. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!