Arlanda

Resor till Split på Splits RivieraKroatien

Vackra Split är en historisk stad med hög mysfaktor

Om Split

Världsarvsstaden Split ligger på en udde i landskapet Dalmatien och har en rik och intressant historia. Staden är uppbyggd runt den romerska kejsaren Diocletianus mäktiga palats och här bland pelare och valvbågar bor människor idag. Splits gamla stad är bilfri med pittoreska gator, små butiker och gatumusikanter som uppträder. Hamnpromenaden bjuder på mängder av uteserveringar och är perfekt för en skön kvällspromenad.

Split är en storstad och här finns såklart allt du kan önska. I hamnen och runt om i de charmiga gränderna i gamla stan finns många restauranger och barer som bjuder på internationella och kroatiska smakupplevelser. Prova Pasticada, en köttgryta med gnocci som är en specialitet i Split!

Hamnstaden Split bjuder på många och soliga utflyktsmöjligheter

I Split semestrar par och vuxna som njuter av mysiga middagar i en romantisk atmosfär bland smala gränder och massiva stadsmurar. Här är shoppingen utmärkt, från billiga skor till kända klädkedjor. Längst ut på udden ligger berget Marjan där du kan njuta av vacker natur och sköna promenader. Från hamnstaden Split går färjor till de närliggande öarna och precis vid hamnen finns den långgrunda och breda stranden Bagvice.

Var ligger Split?

Karta Split

Väder och badtemperaturer

På Splits riviera råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

En representant från Airtours lokala samarbetspartner möter upp på flygplatsen. I övrigt är resan är på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Andra resmål på Splits Riviera