Arlanda

Resor till Makarska Rivieran på Splits RivieraKroatien

Makarska Rivieran - vackrast i hela världen enligt många!

Om Makarska Rivieran

Längs Makarska rivieran i sydvästra Kroatien ligger många populära badorter, kuststräckan är drygt sex mil lång och en av världens vackraste. Grön pinjeskog som når helt ner till stranden och den höga bergskedjan precis bakom ger fantastiska konstraster till det kristallklara blå vattnet. Cykel- och promenadvägar längs kusten gör det lätt att upptäcka nya stränder och platser eller för din dagliga joggingtur.

I Kroatien äter man mycket grillat, både kött och fisk, och så även här i byarna längs Makarska Rivieran. Makarska är huvudorten och här har du ett stort utbud av restauranger, barer och mataffärer. Baska Voda är mindre och de flesta restaurangerna och kaféerna ligger längs med strandpromenaden och runt den mysiga hamnen. Tucepi är ännu lite mindre och här hittar du barer och små restauranger intill stranden.

-

Barnvänliga badorter på soliga stränder med riktigt klart kroatiskt vatten

På Makarska rivieran finns gott om aktiviteter för både stora och små, många långgrunda stränder och lekplatser för de allra minsta och för de större finns tennisbanor, vattensporter och ett bra nöjesliv. Baska Voda och Brela är små badorter med restauranger och caféer vid huvudgatan och en mysig hamnpromenad. Stränderna i och runt byarna är av rundslipade stenar med kristallklart vatten.

Livliga hamnar och folkliga hamnpromenader med serveringar och vackra vyer

Staden Makarska är den största och livligaste badorten med sitt färgglada folkliv i hamnen och sin gamla stadsdel med stenlagda gränder, charmiga stenhus och marknadsplats. Stranden är två kilometer lång med restauranger och barer nära. Här är pulsen lite högre, du kan dansa in i småtimmarna, en klubb ligger i en riktig grotta. Lilla Tucepi ligger söder om Makarska med en vacker stenstrand, mysig hamn och lång strandpromenad.

Var ligger Makarska Rivieran?

Karta Makarska Rivieran

Väder och badtemperaturer

På Splits riviera råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

En representant från Airtours lokala samarbetspartner möter upp på flygplatsen. I övrigt är resan är på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Andra resmål på Splits Riviera