Arlanda

Resor till Splits RivieraKroatien

En otroligt vacker kuststräcka som bjuder på salta bad och utsökt mat

Hur vill du bo på Splits Riviera?

Om Splits Riviera

Splits riviera är en lång kuststräcka med flera öar inbäddad i grönska och väldoftande pinjeskogar på första parkett framför det klarblå Adriatiska havet. Här i det dalmatiska landskapet i sydvästra Kroatien finns välbevarade medeltidsstäder och höga berg som möter det kristallklara havet. De kroatiska värdshusen, konoba, bjuder på vällagad italienskinspirerad mat och vingårdarna ligger tätt på varandra.

-

Pittoreska Brac och solsäkra Hvar är perfekta för en avkopplande solsemester

Öarna Brac och Hvar ligger i den kroatiska skärgården söder om hamnstaden Split. Brac är den lugnare och lite lantligare ön med vackra små byar och sin kända strand Zlatni Rat. Hvar är vackert och trendigt med en pittoresk hamn som besöks av exklusiva båtar. Här finns också hippa barer och bra nöjesliv. Storstaden Split är en historisk världsarvstad med vackra byggnader och mysiga restauranger. Stämningen är romantisk och shoppingen utmärkt.

Vill du vara aktiv eller reser du med barn är det längs kusten du ska bo

Längs en av världens vackraste kuststräckor ligger badorterna som ett pärlband både norr och söder om den praktfulla staden Split. I söder hittar du Makarska som är centrum för rivieran och en charmig stad med livlig atmosfär. Pittoreska Omis, charmiga Baska Voda och Brela men också lilla Tucepi. Norr om Split ligger Trogir med sin förtjusande gamla stadskärna, storstaden Sibenik och restaurangtäta Vodice. Barnvänliga badorter med fina stenstränder och behagligt nöjesliv.

Var vill du bo på Splits Riviera?

Avresor från Stockholm

Var ligger Splits Riviera?

Karta Splits Riviera

Väder och badtemperaturer

På Splits riviera råder medelhavsklimat, i maj börjar temperaturen att stiga och når normalt runt 20 grader dagtid med kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer upp mot 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 20-25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

En representant från Airtours lokala samarbetspartner möter upp på flygplatsen. I övrigt är resan är på egen hand. Airtours lokala samarbetspartner heter Elite Travel.

Andra resmål i Kroatien